Skoko poručio da će SPS podržati zahtjeve Saveza sindikata za povećanje plata

October 10, 2021, 9:49 am

Socijalistička partija Srpske će pružiti punu podršku zahtjevima Saveza sindikata koji od Vlade Republike Srpske traže povećanje plata, vraćanje prava na regres i topli obrok, te izmjene Zakona o radu Republike Srpske, poručio je potpredsjednik Socijalističke partije Srpske i poslanik u parlamentu Srpske Maksim Skoko.

On je poručio da očekuje uvažavanje realnih i opravdanih zahtjeva pet granskih sindikata, te da je neophodno da Vlada Republike Srpske počne da razmišlja realno i dugoročno.

– Činjenica je da mnogo toga mora da se mijenja i unaprjeđuje u postojećem zakonskom okviru koji reguliše prava radnika u skladu sa vremenom u kojem živimo. Ako hoćemo da zaustavimo masovni odlazak ljudi, da se borimo protiv demografskog propadanja društva i da našim radnicima obezbijedimo dostojne uslove za rad, onda je potrebno mnogo više energije i mnogo više sluha za probleme radnika. Očekujem da će Vlada Srpske usvojiti zahtjeve, a SPS će kroz konstruktivne prijedloge i inicijative nastaviti da se bori za bolji položaj zaposlenih, za poštovanje zakona i propisa i za unaprijeđenje postojećeg stanja – istakao je Skoko.

(Srpskainfo – Foto: Arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *