Skandalozan gol Panamu odveo na prvo Svjetsko prvenstvo, a Amerikance ostavio kući

U ludoj završnici kvalifikacija u Sjevernoj i Centralnoj Americi direktan plasman na Svjetsko prvenstvo izborili su Meksiko, Kostarika i Panama, Honduras će u baraž protiv Australije, dok će SAD prvi put od 1990. Mundijal gledati preko malih ekrana.

Skandalozan gol Panamu odveo na prvo Svjetsko prvenstvo, a Amerikance ostavio kući

Amerikanci su u posljednje kolo ušli s dva boda više od Hondurasa i Paname te s gostovanjem kod posljednjeg Trinidada i Tobaga.

Iako su svi očekivali da će lagano proći kod nemotivisanog Trinidada, dogodilo se upravo suprotno, jer su domaći već u prvom poluvremenu imali 2:0.

Međutim, nije bilo previše panike, jer je u tim trenucima Panama gubila 1:0 kod Kostarike, a Meksiko je vodio u gostima kod Hondurasa.

Pulišić je početkom drugog poluvremena smanjio na 1:2 i punih sat vremena Amerikanci su bili mislima na Mundijalu.

Ipak, Honduras je preokrenuo protiv rasterećenog Meksika i pobijedio 3:2, a ono što se događalo na meču između Paname i Kostarike bit će predmet brojnih polemika sljedećih dana.

Naime, Panama je izjednačila navodnim golom Torresa u 52. minuti utakmice nakon kornera. Gledajući snimku, ni u jednom trenutku ne vidimo da je lopta cijelim obimom prešla gol liniju.

Sudija je priznao gol, a Panama je tri minute prije kraja utakmice postigla još jedan pogodak za neviđeno slavlje i prvi nastup te države na Svjetskom nogometnom prvenstvu u istorijii.

Klix.ba

Komentarišite

Your email address will not be published.