TV K3

android aplikacija

instaliraj

Skandal: EHF – Kosovo u kvalifikacijama!

Reprezentacija takozvanog Kosova zaigraće u pretkvalifikacijama za Evropsko prvenstvo muškaraca 2018. godine bar sudeći po sajtu EHF, prenosi Žurnal. Evropska rukometna federacija istrčala je pred rudu i već svrstala selekciju južne srpske pokrajine u treći šešir, sa Gruzijom i Kiprom, pred žreb zakazan za 22. jul u Beču.

Skandal: EHF – Kosovo u kvalifikacijama!

 

Interesantno da je reprezentacija nepostojeće države Kosovo uopšte uvrštena u takmičenje, s obzirom da tek na Kongresu EHF u irskom Dablinu 19. i 20. septembra, po ko zna koji put u poslednjih desetak godina treba da se raspravlja o prijemu Kosova u punopravno članstvo EHF porodice, kako i stoji u uvodu pomenute vesti o žrebu na sajtu EHF.

 

Evo kako je, za Žurnal, reagovao na tu vest gensek RSS Božidar Đurković, da li ste pročitali vest, kako to da su ovu selekciju i zvanično stavili u sistem žreba, a sami su pomenuli da tek sledi rasprava o primanju u članstvo gde trenutno imaju status pridruženog člana?!

 

Video sam, video, ali ništa to još ne znači, prejudicirali su stvar. Ne može to tako, pa ni desetak zemalja članica EHF od 40 nisu priznale Kosovo. Zatražiće prijem u Dablinu na Kongresu kao i mnogo puta do sad za ovih deset godina… – kaže Đurković./rts

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.