TV K3

android aplikacija

instaliraj

Sjajnoj Ani Dabović pukla kost

Sjajnoj Ani Dabović pukla kost

Izvanredna igra srpske reprezentacije, trijumf nad Švedskom (87:49) i zakazano polufinale protiv favorizovane Španije u polufinalu Evropskog prvenstva u Srbiji.

Ali, ogroman problem za srpski tim, koji nikada do sada nije pobijedio Španiju, jeste neizvjesnost oko Ane Dabović pred meč u subotu (početak u 20.30 časova).

U meču sa Švedskom, Ani je napukla kost u lijevoj šaci i odmah joj je stavljena bandaža. Iako ona šutira desnom rukom, jasno je da je ovo veliki hendikep.

– Ani Dabović je definitivno slomljena kost, treba da ide na dodatne preglede. Vidjećemo – rekla je selektor Marina Maljković ovog petka novinarima.

Marina Maljković je svjesna snage rivala. I činjenice da Srbija do sada nije osjetila slast pobjede u susretima sa “crvenom furijom”.

– Španija je ogroman favorit, to je jasno kao dan. To je veliki sistem, mašinerija. Mi ih nikada nismo pobijedili, mnogo dugo su na okupu, mnogo dugo je sve isto kod njih, a kod nas je bilo svega. Španija ima veliko iskustvo i veliki sistem iza sebe. Svakako da nas boli činjenica da nijednom nismo pobijedili Španiju i da ćemo u tome da tražimo dodatnu motivaciju. Biće neizmjerno teško, ali pokušaćemo da pronađemo neke rješenje da im se suprostavimo. Želim da vjerujem da su moje košarkašice pobjednice, kao što i jesu, i da ćemo iskoristiti činjenicu da igramo u Areni, u Srbiji. Daćemo sve od sebe da dobijemo utakmicu protiv mnogo jačeg protivnika – rekla je Marina Maljković.

(Blic)

Komentarišite

Your email address will not be published.