TV K3

android aplikacija

instaliraj

Siti reagovao oštrim saopštenjem, iz UEFA i dalje nema odgovora, a situacija je alarmantna!

Siti reagovao oštrim saopštenjem, iz UEFA i dalje nema odgovora, a situacija je alarmantna!

Fudbaleri Mančester sitija odbranili su titulu u Premijer ligi sa bodom više od Liverpula i time je okončana sezona najpopularnijeg domaćeg takmičenja na svijetu.

Ipak, “građani” su morali brzo da prekinu sa slavljem, jer se na klub obrušila UEFA koja prijeti da ih izbaci iz narednog izdanja Lige šampiona zbog navodnog kršenja finansijskog fer pleja.

– Komisija za finansijsku kontrolu pokrenula je istragu protiv Mančester sitija 7. marta 2019. godine. Glavni istražitelj je, nakon konsultacija sa svim članovima nezavisnog istražnog tijela, odlučio da slučaj Mančester sitija prosledi Sudskoj komisiji uz zaključke vezane za istragu – navedeno je iz UEFA.

U optužbi se još navodi da se radi o dovođenju mladih igrača mimo propisanih zakona, nepravilnostima u vlasništvu i raspolaganju sponzorskim novcem, a nakon svega se oglasio klub sa “Itihada”.

– Mančester siti je razočaran, ali nažalost ne i iznenađen, ovom iznenadnom odlukom glavnog istražitelja Iva Leterma. Vijesti koje su procurile u medijima prethodnih dana bile su indikator da proces nadgleda gospodin Leterm. Mančester siti je u potpunosti uvjeren u pozitivan ishod ovog slučaja kada detelja razmotri nezavisno tijelo. Optužbe za finansijske neregularnosti su u potpunosti lažne i smatramo da je Komisija za finansijsku kontrolu u potpunosti zanemarila dokaze koje je klub priložio. Odluka koju je donijela Komisija sadrži greške, pogrešne navode koji su u potpunosti bez osnova, a ostalo je i mnogo nerazjašnjenih pitanja koja je postavio sam klub i zato smatramo da je ovaj proces nezadovoljavajući, pun ograničenja i krajnje neprijateljski – poručuju “građani” putem zvaničnog saopštenja.

Postoje i ukradeni mejlovi u kojima je navođeno da će razliku od ugovora platiti vlasnik iz svog džepa.

Siti će se žaliti na svaku odluku Arbitraži u Lozani, veruju da bi mogli da odlože kaznu, ali ako poslednja instanca odbije do kraja juna njihovu žalbu, onda bi ove godine mogli da ostanu bez Lige šampiona.

Srpskainfo

 

Komentarišite

Your email address will not be published.