TV K3

android aplikacija

instaliraj

Sindikat ponovo zatražio povećanje plata svim radnicima (VIDEO)

Sindikat ponovo zatražio povećanje plata svim radnicima (VIDEO)

Sindikalci su danas ponovo zatražili od predstavnika Vlade RS povećanje plata za sve radnike ove godine, što proizilazi iz potpisanog Memoranduma Saveza sindikata i Vlade.

Jedan od zaključaka na sastanku sa premijerom Srpske je I donošenje u što kraćem roku Opšteg kolektivnog ugovora, koji treba da štiti interese svih zaposlenih I izmjene Zakona o radu.

Povećanje plata svim radnicima i donošenje novih zakonskih rješenja kojima bi se štitila radnička prava, zahtjevi su koje su pred predsjednika Vlade ponovo danas iznijeli predstavnici Saveza sindikata RS.

Jedna od višegodišnjih kočnica je i nepostojanje Opšteg kolektivnog ugovora, koji predviđa uvećanje zarada.
Tema razgovora u Vladi bile su i izmjene postojećeg Zakona o radu, zbog brojnih manjkavosti, te je najavljeno da će formirana radna grupa već u utorak aktivno početi da radi na tim izmjenama.

Predsjednik Vlade Radovan Višković nije davao izjave novinarima, a nije bilo moguće ni snimiti kadrove sastanka, koji nije najavljen iz kabineta premijera.

Ipak, ministar rada je kratko rekao da je opredjeljenje Vlade da se nastavi dijalog sa socijalnim partnerima jer će se samo tako konačno doći do Opšteg kolektivnog ugovora.

Iz Saveza sindikata razgovarali su jutros i sa predstavnicima Poreske uprave i Republičkog Inspektorata u vezi sa donošenjem novog Zakona o inspekcijama, kako bi inspektori na terenu mogli kvalitetno da kontrolišu primjenu Zakona o radu i Zakona o zaštiti zdravlja na radu.

TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.