TV K3

android aplikacija

instaliraj

Simić: Rama nije odoleo nacionalističkim izazovima

Susret premijera Srbije i Albanije, Aleksandra Vučića i Edija Rame, je propuštena prilika za poboljšanje odnosa dvije zemalje, jer albanski premijer očito nije sposoban da odoli nacionalističkim izazovima, izjavio je danas poltiički analitičar Predrag Simić.

Simić: Rama nije odoleo nacionalističkim izazovima

Simić je Ramin poziv Srbiji da prizna nezavisnost Kosova ocijenio diplomatskim incidentom istakavši da je ponašanje albanskog premijera na zajedničkoj konferenciji za novinare prevazišlo i očekivanja najvećih skeptika.

Bilo je, kaže, za očekivati da će albanski premijer, nakon incidenta sa dronom na utakmici Srbija-Albanija, pokušati da smiri situaciju i pokaže svoje državničko umjeće.

“Posle ovoga, čini mi se da on ne deluje kao neko ko je sposoban da odoli tim nacionalističkim izazovima. S druge strane ne vidim na koji način bi se odnosi između Srba i Albanaca, koji su i pre ove posete bili na niskom nivou, gotovo na nuli, mogu oporaviti”, naveo je Simić u izjavi za Tanjug.

“Smatram da je ovo bila prilika za jednu političku poruku da su Albanci na Balkanu u ovom trenutku sigurni, samouvereni, da Edi Rama dobija obeležja proalbanskog lidera, i Beograd je iz tog ugla bio idealno mesto za to”, rekao je Simić.

Simić očekuje da će se ovaj incidnet albanskog predsjednika na Zapadu tumačiti upravo onako kako je to Rama htjeo.

“Možda će biti određenog većeg opreza, ail ne treba očekivati da će Zapad uopšte i reagovati na ove izjave albanskog premijera u Beogradu”, zaključio je Simić.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.