Šiljdedić: Nije bilo sukoba sa policijom nego je migrant bio nezadvoljan

August 12, 2020, 9:02 am

U prihvatnom centru za migrante u srpskom selu Lipa kod Bihaća nije došlo do sukoba migranata sa policijom i radnicima koji obezbjeđuju ovaj kamp nego je jedan migrant “izražavao nezadovoljstvo” u čemu su mu se pridružile kolege, rekao je danas portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Prema njegovim riječima, jedan migrant je, valjajući se po zemlji, izražavao svoje nezadovoljstvo što ne može ući u ovaj prihvatni centar, u čemu su mu se pridružile kolege.

Šiljdedić je objasnio da je ovom migrantu bio onemogućen ulazak u kamp, jer su popunjeni kapaciteti ovog prihvatnog centra.

On je dodao da postoje problemi sa ovom populacijom i da te probleme ne želi umanjivati.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak iz kampa u srpskom selu Lipa na kom se vidi da migrant u ležećem položaju udara glavom od zemlju, da ga u tome pokušavaju spriječiti i podići pripadnici obezbjeđenja prihvatnog centra, te da su ih okružili drugi migranti.

Pojedini mediji su objavili ovaj snimak i istakli da je u prihvatnom centru za migrante Lipa došlo do novog sukoba migranata sa policijom i radnicima za obezbjeđenje kampa.

(SRNA)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *