TV K3

android aplikacija

instaliraj

Šiljdedić: Broj migranata stalno raste (VIDEO)

Šiljdedić: Broj migranata stalno raste (VIDEO)

Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić rekao je za RTRS da je situacija sa migrantima na području Unsko-sanskog kantona trenutno mirna i pod kontrolom, ali i upozorava.

– Nastojimo uslove živote u gradskim zonama Bihaća, kao i drugim centrima pogođenim humanitarnom katastrofom, poput Velike Kladuše, dovesti u normalu. Poučeni prošlogodišnjim iskustvom, kada je dolaskom zime eskalirao broj krivičnih djela, sada već preventivno djelujemo, kako bi izbjegli neželjen scenario – ističe Šiljdedić.

On dodaje da prema procjenama na teritoriji Unsko-sanskog kantona u ovom trenutku se nalazi oko 6.000 migranata, ali da taj broj stalno raste.

– Nažalost, migranti veoma lako ulaze u BiH, i onda kroz nju prođu 90 odsto teritorije da bi došli do nas, a da ih niko nezaustavi, ili kontroliše. Oni će i dalje pristizati, a kao što sam rekao za očekivati je dolaskom hladnijeg vremena, a opet uzrokovano humanitarnom katastrofom, i pojačan vid nasilja i drugih krivičnih djela – istakao je Ale Šiljdedić.

Na prostoru Unsko-sanskog kantona dolaskom migranata do sada su zabilježena 24 smrtna slučaja, od čega čak 19 u ovoj godini.

(RTRS – Foto: Arhiva)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.