TV K3

android aplikacija

instaliraj

Šešić: Sjednica o Srebrenici sazvana na brzinu, bez konkretnog koncepta

Šešić: Sjednica o Srebrenici sazvana na brzinu, bez konkretnog koncepta

Dobro je da će izvještaj o ratnim događajima u i oko Srebrenice biti dopunjen podacima o zločinima nad Srbima. Ali, očigledno je da je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na tu temu sazvana na brzinu.

To za Srpskainfo kaže poslanik SDS u Narodnoj skupštini Davor Šešić govoreći o najavi predsjednika Srpske Milorada Dodika da će biti formirana nova komisija za istraživanje ratnih događaja u Srebrenici, i da će u sporni izvještaj komisije iz 2004. biti dodati i podaci o srpskom stradanju u tom području.

Od trenutka kada je na zahtjev Dodika za 14. avgusta zakazana posebna sjednica parlamenta u javnosti se čulo nekoliko prijedloga kako bi mogli da glase skupštinski zaključci – od početnih najava da će izvještaj biti poništen, preko njegovog dopunjavanja, sve do formiranja nove komisije Vlade RS za Srebrenicu.

– To pokazuje da je sjednica sazvana na brzinu, bez konkretnog koncepta i da se sada u hodu dopunjava. Bojim se da je pozadina svega politička, u susret dolazećim izborima. Na osnovu toga je teško znati kakvi će biti zaključci, bar kada je riječ o vladajućima. Što se tiče SDS, tek ćemo imati sastanak na tu temu i zauzeti adekvatne stavove. U svakom slučaju, dobro je ako će izveštaj o događajima u i oko Srebrenice biti dopunjen podacima o srpskom stradanju. Mi to odavno pričamo – kaže Šešić.

Srpskainfo

Komentarišite

Your email address will not be published.