Serenada za nestašicu toaletnog papira: Violinistice oživjele kultnu scenu iz Titanica (VIDEO)

March 24, 2020, 8:02 am

Pandemija koronavirusa zaposjela je naše živote. Ulice su puste, stariji ne smiju izlaziti, ko je u mogućnosti radi od kuće, nema škole i većih skupova, a u samoposlugama je svaki paket toaletnog papira vrijedan kao grumen zlata.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=56&v=yzJHbJOF2v0&feature=emb_logo

Stoga su dvije violinistice ni manje ni više, odsvirale serenadu paničnoj kupovini toaletnog papira u jednoj samoposluzi u Los Angelesu (UNILAD). Police pored kojih sviraju očito su prazne, dok se ori posljednja melodija s tonućeg broda, “Nearer, My God, To Thee”.

Domišljati muzički dvojac čine Bonnie von Duyke i Emer Kinsella koje su obukle crna odijela i upadljive narandžaste prsluke za spašavanje. Na kraju videa, Von Duyke čak izgovara poznatu rečenicu iz filma: “Gospodo, bila mi je čast svirati s vama večeras”.

Njihova izvedba postavljena je i na YouTubeu pod nazivom O”de to RMS Toilet Paper – I’ll never let go”.

Von Duyke je u opisu videa poručila da mnogi muzičari i slobodni saradnici gube angažman ovih dana jer se koncerti i nastupi otkazuju pa je na ovaj način, jer je i sama slobodna umjetnica, željela pokazati šta je njen zanat u vrijeme društvenog distanciranja. Pogledajte njihovu šaljivu snimku. http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *