TV K3

android aplikacija

instaliraj

Selektor Duško Ivanović pojačao centarske pozicije

Košarkaška reprezentacija BiH je jača za dvojicu igrača na centarskim pozicijama.

Selektor Duško Ivanović pojačao centarske pozicije

Nakon što je ostao bez udarnog trojca Mirze Teletovića, Jusufa Nurkića i Nihada Đedovića, selektor Duško Ivanović odlučio je na pripreme za Eurobasket pozvati Emira Zimića i Edina Bavčića.

Zimić, visok 218 centimetara, trenutno je član slovenačkog Tajfun Sentjura, dok Bavčić (210) iza sebe ima sezonu u Prištini. Košarkaški “zmajevi” na Ilidži će se pripremati do 5. avgusta. Potom rad nastavljaju u Sloveniji, gdje imaju dogovorene dvije test utakmice sa Gruzijom. Biće to prva dva od 12 planiranih kontrolnih mečeva, s obzirom na to da će nastupiti i na pripremnim turnirima u Grčkoj, Turskoj i Hrvatskoj.

“Izuzetno sam zadovoljan pristupom i opštim fizičkim stanjem igrača u prvih nekoliko radnih dana u Sarajevu. Pohvalno je da su ispoštovali dogovor i prije početka priprema radili su po programu koji su dobili i došli poprilično spremni”, rekao je Ivanović.

Iako mnoge stvari ne idu po planu, bar kada je u pitanju hronični nedostatak novca i odustajanje, postoje ipak i dobre vijesti.

“Veoma sam zadovoljan što nas je u ovom prvom dijelu priprema sreća poslužila pa nije bilo povreda. Ovaj početni dio priprema je sada malo teži i uvijek postoji rizik od povreda. Zasad je sve u najboljem redu i nadam se da će tako i ostati”, dodao je Ivanović.

Još jednom je potcrtao da poteškoće neće promijeniti planove i ambicije. Svi reprezentativci rade kao da su u planiranom sastavu, a optimizam je iz dana u dan sve veći.

“Da na EP idemo kompletni, bili bismo reprezentacija bez limita. Sada nije tako, ali i dalje vjerujem u momke. Zadovoljstvo je raditi s njima i siguran sam da ćemo uspjeti izboriti drugi krug bez obzira na sve”, smatra Ivanović.

Zadovoljan do sada obavljenim brušenjem forme, koje je ujedno i najnaporniji dio, je i Elmedin Kikanović. Siguran je da će faza kada krene uigravanje dodatno podići raspoloženje i samopouzdanje.

“Uspješno smo završili podizanju fizičke spreme. Sad se okrećemo taktici, uigravanju i pripremnim utakmicama. Najvažnije je da zdravstveni bilten ostane povoljan i da je atmosfera u ekipi zaista dobra”, smatra Kikanović.

Bh. tim na Eurobasketu biće u grupi sa Francuskom, Finskom, Rusijom (trenutno pod suspenzijom), Izraelom i Poljskom.

“U našoj grupi domaćini Francuzi su favoriti, ali visoke ambicije gaje i ostali protivnici, pa tako i mi imamo pravo da se nadamo i vjerujemo u uspjeh. Mislim da će prva utakmica sa Poljskom biti veoma bitna. Dobar početak može puno toga riješiti”, zaključio je košarkaš berlinske Albe.

 

Nezavisne

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.