TV K3

android aplikacija

instaliraj

Seksualni život šefova utiče na marljivost radnika

Seksualni život šefova utiče na marljivost radnika

Dobar i aktivan seksualni život kod kuće poboljšava zadovoljstvo i angažovanost na poslu, otkrilo je novo istraživanje.

U istraživanju je učestvovalo 159 zaposlenih ljudi u braku, a dvije sedmice su svakodnevno ispunjavali ankete o svojim seksualnim navikama.

Oni koji su se seksali sljedeći bi dan bili bolje raspoloženi, zbog čega je bilo vjerovatnije i da će brže i lakše odraditi svoje zadatke.

“Često se šalimo kako se nekome u ponašanju vidi da se seksao, no sad znamo da se to zaista može vidjeti i na to trebamo obratiti pozornost”, rekao je za portal Health voditelj studije Keit Levit, vanredni profesor na ekonomskom fakultetu u Oregonu.

Studija je takođe otkrila da stres koji kući “nosimo” s posla može negativno uticati na seksualni život, a učinak stresa je bio jednak i kod muškaraca i kod žena. Levit kaže kako je potrebno još istraživanja o tome kako vrijeme u krevetu utiče na vrijeme za radnim stolom ali vjeruje kako će rezultati ove studije uticati na to da više cijenimo zdrav seksualni život.

“Ovo je podsjetnik kako seks ima brojne društvene, emocionalne i fiziološke prednosti, te da ga je važno shvatiti kao jedan od prioriteta”, rekao je Levit koji dodaje i da je ulaganje napora u održavanje zdravog seksualnog života zapravo pitanje ljudske održivosti, a kao rezultat se javlja i potencijalna prednost za karijeru.

Kaže i da će s vremenom poslodavci morati uzeti u obzir ove činjenice i početi radnicima pomagati da si stvore što bolju ravnotežu između poslovnog i privatnog života.

(24sata.hr)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.