Šefik i Džemail stigli u Sarajevo: Ne odustaju od namjere da se spale

April 14, 2015, 7:14 am

Džemail Zahirović potvrdio je da  su cijelu noć putovali i da nisu, iako su im mnogi nudili, prihvatili da prenoće negdje na putu od Kladnja do Sarajeva. “Nudili su, zaustavljali nas, ali mi smo odbili i rekli da idemo“, kaže Zahirović.

Prema njegovim riječima, nisu nigdje primili medicinsku pomoć iako se osjećaju iscrpljeno, a noge su im natečene od dugog pješačenja. Zahirović kaže kako ih niko od vlasti nije kontaktirao i da ih i dalje ne shvataju ozbiljno.

“Mi nećemo odustati od svoje namjere, evo nas sad ulazimo u Sarajevo i idemo dolje pred Vladu Federacije BiH da to učinimo“, kaže Zahirović.

Oni su se odlučili na spaljivanje kao znak protesta zbog nebrige države prema veteranima. Kako kažu, tražili su pomoć jer su im porodice gladne i svi članovi bez bilo kakvog zaposlenja. Samo su stizale odbijenice sa svih strana pa i iz Ministrastva za boračka pitanja TK, odakle su još jednom dobili odgovor da su nemoćni.

Iz Federalnog ministarstva za pitanje boraca i invalida rata kažu kako se njima niko nije najavio te da još ne znaju da li će ministar Salko Bukvarević primiti dvojicu veterana.

Ispred zgrade Vlade Federacije BiH povećan je broj policijskih snaga koje su spremne reagirati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.