TV K3

android aplikacija

instaliraj

Sedam znakova koji otkrivaju da ste u zdravoj i sretnoj vezi

Sedam znakova koji otkrivaju da ste u zdravoj i sretnoj vezi

Nije bitno jeste li u dugoj vezi, braku ili tek na početku romanse – održavati sretan i zdrav odnos u zajednici s drugom osobom nikad nije lak posao. Ljubav igra veliku ulogu, no to koliko jako se vi volite ne znači da nećete nailaziti na prepreke i imati teške dane. Svaka veza je drugačija, ali sljedeće činjenice dokazuju da ste istinski sretan par.

1. Uzajamno podupirete interese partnera

Potpora igra veliku ulogu u svakom odnosu, od ljubavnog do prijateljskog. Nije bitno da vi shvatite zašto točno vaš partner toliko voli određeni sport, seriju ili bilo što drugo. Bitno je pružiti mu potporu te mu pomoći da se dalje razvija i da raste po pitanju poslovnih ili obrazovnih interesa.

2. Nemojte odlaziti na spavanje posvađani

Nekada se kao najlakši izlaz čini pustiti sve i jednostavno otići spavati. No osim što za vas same nije dobro otići na počinak ljutita, tužna i zbunjena, jednako toliko to nije dobro za vašu vezu. Uvijek razgovarajte o svemu i rješavajte probleme što produktivnije moguće. Osim što ćete sami odrastati kao osoba, vaša veza postat će jača i bolja.

3.  Izbjegavate ljutnju u tišini

Znamo da je nekada lakše stvari samo prešutjeti i ljutiti se u sebi neko vrijeme. No puno bolja opcija je otvoreno razgovarati o svemu što vas muči kako se to ne bi ponavljalo i kako biste se što bolje upoznali s partnerom.

4. Trudite se

Veze se u početku čine jednostavnima. No mislite li da je tako i nakon deset godina? Kako bi veza bila zdrava, aktivna i snažna i nakon dugog perioda, u nju je potrebno uložiti trud. Iznenadite partnera s vremena na vrijeme nekim znakom pažnje, slušajte ga, razgovarajte s njim i izgradite uzajamno povjerenje.

5. Navijate za partnerov uspjeh

Nikome nije jednostavno neprestano održavati zdravu prehranu, vježbati ili se boriti za promaknuće na poslu. Kako biste i vi dobili podršku koja će vam pružiti vjetar u leđa, ne zaboravite podržavati partnera u svemu i pokazati mu da ste tu za njega bez obzira na sve.

6. Ne uspoređujete se s drugim parovima

Nikada, ali zbilja nikada se nemojte uspoređivati s drugim parovima. Jedino s čim možete uspoređivati svoju vezu je s tom istom vezom u prošlosti. Radite na sebi, osvrnite se na svoj rast i napredak i sjetite se da ne živite život slavnih zvijezda ili svojih susjeda nego samo i isključivo svoj.

7. I dalje imate odvojene grupe prijatelja

Naravno da je normalno da imate zajedničke prijatelje, no to nikako ne znači da vi ne možete imati svoju staru grupicu cura s kojima se družite još od osnovne škole ili grupu na poslu s kojom svaki petak nakon posla odlazite na piće. Kada živite i svoj vlastiti život, a ne samo zajednički, imat ćete i više tema za razgovor i nikada vam neće biti dosadno.

Izvor: radiosarajevo 

Komentarišite

Your email address will not be published.