Sedam najboljih prijedloga poklona za rođenje bebe

November 12, 2021, 8:00 am
Prihvaćeno je mišljenje da je novac najbolji poklon za rođenje bebe, ali nekada je mnogo bolje kupiti neke praktične stvari i time roditeljima uštedeti vrijeme odlaska u kupovinu i biranja artikala. Ukoliko za bilo koji od naših prijedloga niste sigurni da li ih novopečena proširena porodica već ima, jednostavno ih pitajte.

1. Pidžame za bebe

Prva i osnovna stvar koja će biti od koristi svakoj mami jesu pidžame za bebe. Ovo je super poklon, jer ne morate da razmišljate o veličini. Jednostavno možete da izaberete modele 6+, 9+ ili 12+ mjeseci i roditeljima uštedite novac nekih narednih kupovina. Prodavnica dječije opreme 4Kids ima toliko toga u ponudi, da smo sigurni da vam neće biti lako da se odlučite. Pidžamice za dječačiće i djevojčice odličan su izbor za prvi poklon bebama.

2. Odjeća za djecu

Kad smo kod garderobe, svašta je nešto potrebno roditeljima kada mališani prohodaju, počnu da padaju, jedu raznovrsniju hranu, igraju se flomasterima i vrlo često u danu promjene 4-5 kombinacija. Odjeća za djecu je uvijek savršen poklon, jer znate i sami koliko djeca brzo prerastaju stvari, pa je roditeljima ponekad teško da isprate ritam. Sa nekom lijepom jaknicom ili trenerkicom nikada nećete pogriješiti!

3. Igračke

Ukoliko vaš budžet nije veliki, a željeli biste da kupite nešto korisno za dobrodošlicu bebe, naš prijedlog su igračke koje će razvijati motoričke i psihološke predispozicije svakog djetata. Aktivno razmišljanje i upoređivanje dijelova različitih veličina i boja, te njihovo kombinovanje biće savršeno za razvijanje bebinih sposobnosti. Djeca samostalno dolaze do zaključka kojim redom treba poslagati koje dijelove, a učenje putem otkrića veoma pozitivno utiče na njihov intelektualni razvoj.

Takođe, tu su i plišane igračke svih dimenzija koje će biti dječiji najbolji prijatelji. Igračke za bebe zaista su sjajan poklon, jer danas imate toliko izbora koji će biti ne samo sjajna zabava mališanu, već zaista i velika ispomoć roditeljima.

4. Podloge za igru

Možda niste razmišljali u ovom pravcu, ali podloge za igranje su fenomenalno korisna stvar, jer zamjenjuju ruke roditelja. Dok leži na leđima, beba uživa u igri. Figurice i igračkice koje vise pružaju odličnu zabavu i stimulišu bebine pokrete. Kada je na stomaku, beba jača leđne mišice i uči da puzi. Stoga, podloge za igru su savršen poklon za tek rođenu bebu. Ukoliko se opredjelite za ovaj poklon, roditelji će vam biti zahvalni, jer će bar na kratko moći da predahnu i izdaleka se dive svom mališanu, mirno uživajući u svojoj kafi.

5. Vrteške za krevetac

Svjetlosne i zvučne vrteške za krevetac biće potrebne svakoj bebi, a sigurni smo da roditelji imaju mnogo većih briga pri dolasku novog člana porodice. Treba obezbjediti krevetac, kolica, nosiljku, auto sjedište i mnoge druge stvari, a na ovaj važan detalj često zaboravljaju. Uz svjetlosne efekte i viseće igračkice beba će se smiriti i lakše zaspati.

6. Slikovnice i knjige

Slikovnice i knjige su svakako uvijek divan poklon. Danas postoji mnogo zanimljivih varijanti knjiga sa naljepnicama omiljenih crtanih junaka, ali i onih interaktivnih zvečka-knjiga kojima će se bebe zanimati. U malo starijem uzrastu biće im interesantne knjige sa životinjama i bojama, pa će ovakva vrsta poklona sigurno biti veoma korisna.

7. Ljuljaške i njihalice

Ukoliko želite neki veći poklon koji će oduševiti kako bebu, tako i mamu, predlažemo ljuljaške i njihalice. Ako bi mame mogle da izaberu jednu omiljenu stvar kada je u pitanju oprema za bebe, onda bi to sigurno bila ljuljaška. Čak iako nikada niste bili u mogućnosti da vidite sve funkcionalnosti ovih fenomenalnih pamagala, nemojte se dvoumiti ni časa. Sve mame će vam biti doživotno zahvalne, jer su sve ljuljaške i njihalice osmišljene tako da bebi pružaju maksimalan komfor, blage vibracije, omiljenu muziku, pa čak i imitaciju majčinog glasa, dok mama konačno može da uživa u toploj kafi ili omiljenom doručku.

Dakle, jednostavno pustite mašti na volju. Odgajanje bebe je najvažnija stvar za svakog roditelja i potrebno je mnogo stvari kako bi se ispratile prve godine jednog malog života. Potrebno je kupiti mnogo propratnih elemenata na koje roditelji često zaboravljaju ili jednostavno ne stižu. Upravo zato ste vi tu, da date svoj mali doprinos i uživate u odrastanju mališana oko sebe.

(Telegraf.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *