TV K3

android aplikacija

instaliraj

SDS traži smjenu Čubrilovića: Šešić skeptičan da će predloženi dnevni red proći

SDS traži smjenu Čubrilovića: Šešić skeptičan da će predloženi dnevni red proći

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je juče da 10. redovna sjednica parlamenta bude održana u utorak, 16. juna, a u predloženom dnevnom redu među 36 tačaka nalazi se i ona koja se odnosi na smjenu predsjednika NSRS Nedeljka Čubrilovića.

Iako je smjenom rukovodstva NSRS ranije prijetio lider SNSD Milorad Dodik, prijedlog za razrješenje Čubrilovića ne stiže od najveće vladajuće stranke već od najveće opozicione stranke – SDS.

Poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić potvrdio je za Srpskainfo da se ova inicijativa našla na predloženom dnevnom redu, ali ne gaji nadu da će imati potrebnu podršku parlamentaraca za smjenu Čubrilovića.

– Klub poslanika SDS je uputio Prijedlog za razrješenje predsjednika NSRS. Kolegijum NSRS je usvojio prijedlog dnevnog reda, ali vidjećemo da li će to na kraju biti uvršteno na dnevni red. Iskreno, ne vjerujem da će naš prijedlog proći jer smo svjedoci da sve što dolazi iz opozicije ne nailazi na razumijevanje i promišljanje već se odbaci – ističe Šešić.

Navodi da je smjenu Čubrilovića predložio poslanik Nebojša Vukanović, koji je ranije u više navrata upozorio da se NSRS ponižava i degradira, a da rukovodstvo ne reaguje na to.

– Vidjeli smo nastupe gostiju na skupštini i kakav tretman imaju. Očito je da postoje dvostruki aršini i da neki mogu da ne poštuju Poslovnik i da rade šta hoće – ocijenio je Šešić.

Podsjećamo, Vukanović je ranije najavio da sprema inicijativu kojom će tražiti smjenu rukovodstva NSRS, posebno predsjednika Čubrilovića. On je kao jedan od razloga naveo i to što će Narodna skupština posljednja početi s radom, nakon pandemije korona virusa.

– Roštiljnice, butici, tržni centri i kafići su počeli da rade prije Narodne skupštine Republike Srpske, što je vrhunac ponižavanja same Skupštine. Cilj proglašenja nepotrebnog vanrednog stanja je i bio da se odluke donose mimo izbranih predstavnika i tijela koje ima najveći legitimitet – rekao je Vukanović ranije za Srpskainfo, dodavši da će njegova inicijativa možda imati podršku i nekih poslanika iz vladajuće koalicije.

Izvor: srpskainfo 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.