TV K3

android aplikacija

instaliraj

SDS Teslić: Poigravanje SNSD-a sa stanovnicima Teslića

SDS Teslić: Poigravanje SNSD-a sa stanovnicima Teslića

Povodom odgađanja sjednice Skupštine opštine Teslić koja je zakazana za utorak 25. februara Klub odbornika Srpske demokratske stranke ocjenjuje ovaj potez skupštinske većine kao novi primjer poigravanja SNSD-a sa stanovnicima Teslića i sa pitanjima od životnog značaja za cijelu opštinu, sada već sasvim jasno po hirovima jednog čovjeka, predsjednika OO SNSD Teslić, Dragana Bogdanića.

Na ovoj sjednici bi između ostalog trebalo da se razmatra vitalno pitanje usvajanja budžeta za 2020. godinu i razvojnih programa za našu opštinu, koji sada već kasne zbog namjernih opstrukcija SNSD-a i njegove skupštinske većine. Pitanja od životnog značaja za građane opštine Teslić su za SNSD dakle od sporednog značaja u odnosu na privatne ili poslovne obaveze predsjednika te stranke, koji je podredio interese svih Teslićana svojim ličnim interesima.

Sasvim je očigledno da se sjednica SO Teslić ne odgađa dan uoči njenog održavanja tobože zbog odsustva većeg broja odbornika, jer je sam termin sjednice odredila sama ta SNSD-ova skupštinska većina, već se odgađa zbog ličnih obaveza predsjednika SNSD Teslić, čije prisustvo sjednicama SO Teslić je u suprotnosti sa Poslovnikom same skupštine.

Ponavljana pitanja iz sjednice u sjednicu iz Kluba odbornika SDS-a prema predsjedniku SO Teslić da li je Dragan Bogdanić podnio pismeni zahtjev za prisustvo sjednicama SO Teslić i u kojem svojstvu, da li je taj zahtjev razmatran i odobren, kao i po kojim tačkama bi se obraćao – ostajala bi redovno bez ikakvog usmenog ili pismenog odgovora predsjednika SO Teslić, Miroljuba Letića iz Partije demokratskog progresa.

Letić je na taj način ponizio skupštinu opštine Teslić, u kojoj se bahati Bogdanić ponaša kao da je jedan od odbornika, raspravlja se sa odbornicima, koje takođe vrijeđa, te primitivno dobacuje iz klupa, o čemu svjedoče video i audio zapisi.

Teslić ne smije da bude talac SNSD-a i skupštinske većine, usvajanje budžeta za 2020. godinu i razvojnih programa poput završetka vodovodne mreže za 11 sela ne smiju da zavise od hirova predsjednika lokalnog SNSD-a, a svako ko želi da se obrati SO Teslić u bilo kojem svojstvu može to učiniti po Poslovniku samo na osnovu prethodno podnesenog pismenog zahtjeva i samo na tačku koja je vezana sa tim zahtjevom.

Klub odbornika Srpske demokratske stranke će na ovome insistirati, a ukoliko se nastavi derogiranje SO Teslić, preduzeće se dostupne i adekvatne pravne i ostale mjere da se takva praksa prekine.

SDS

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.