TV K3

android aplikacija

instaliraj

SDS: Tadić kandidat za predsjednika Srpske

Kandidat SDS-a za predsjednika Republike Srpske na predstojećim izborima je potpredsjednik stranke Ognjen Tadić, dok je Mladen Bosić kandidat za predsjednika Vlade Republike Srpske, odlučio je danas Glavni odbor SDS-a na sjednici u Istočnom Sarajevu.

SDS: Tadić kandidat za predsjednika Srpske

“Glavne institucije koje treba da donesu promjene su buduća Vlada Republike Srpske i Narodna skupština Srpske koja treba da donese zakone koji će omogućiti takve promjene i, u skladu sa tim, Glavni odbor jednoglasno je donio ove odluke”, rekao je novinarima predsjednik SDS-a Mladen Bosić nakon sjednice.

Prema njegovim riječima, SDS je ostavio otvoreni prostor za razgovor sa ostalim članicama Saveza za promjene u vezi sa kandidatom za člana Predsjedništva BiH.

“Naša ambicija nije da dobijemo lične funkcije, već da se stvore uslovi da dođe zaista do promjena i zato nismo ucjenjivali nijednu drugu stranu. SDS je spreman da otvori realne razgovore da dođemo do kandidata ili podržimo kandidata neke druge stranke za ovu funkciju, uz uslov da to ne bude pod pritiskom ucjena ili isključivosti”, rekao je Bosić.

Bosić smatra da će taj posao biti završen u naredna dva ili tri dana i da će se doći do zaokružene čitave ponude SDS-a i Saveza za promjene
za naredne izbore.

“U toku je usaglašavanje lista za Narodnu skupštinu Srpske i parlament BiH i Glavni odbor nastavlja raditi na tome”, naveo je on.

Bosić je rekao da SDS ne smatra da je lider PDP-a Mladen Ivanić ucijenio Savez za promjene, ocijenivši da Ivanić neće napustiti Savez ako ne bude kandidovan za člana Predsjedništva BiH.

“Razumijem situaciju u kojoj je Aleksandar Vučić morao dati Ivici Dačiću mjesto premijera u Srbiji, to se dešava na neki način u razgovorima SNSD-a i DNS-a koji imaju neke slične probleme, ali to su stvari koja su pitanja političke trgovine. Naš prvenstveni cilj je da sklopimo ekipu, da damo Savezu snagu da može da iznese ovaj zadatak koji stoji pred njim”, rekao je lider SDS-a.

Prema njegovim riječima, situacija u odnosu sa Ivanićem je uveliko smirena. “Čuo sam se danas sa Ivanićem i osjetio da postoji želja i spremnost za dogovor o tom pitanju. Siguran sam da ćemo riješiti to pitanje”, naglasio je Bosić.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.