SDS i PDP zajedno izlaze na lokalne izbore (VIDEO)

February 24, 2020, 8:26 pm

Na lokalnim izborima 4. oktobra PDP i SDS će imati zajedničke kandidate za načelnike opština i gradonačelnike u svim lokalnim zajednicama gdje to bude moguće.

To je dogovoreno na današnjem sastanku predstavnika ovih stranaka održanom u Banjaluci, a Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, najavio je potpisivanje koalicinog sporazuma između ove dvije stranke.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, rekao je da će sve učiniti, iako imaju loša iskustva s izbornim pravilima i procedurama, da osvoje najveći dio lokalnih sredina. Najavio je i da će u sljedećih mjesec dana dogovoriti ključne pravce djelovanja i strategiju za svaku lokalnu zajednicu.

Odgovarajući na pitanja novinara, Šarović je rekao i kako bi za SDS bilo korisno kada bi Milan Radović, koji napustio DNS prešao u SDS.

Na pitanje da li će SDS u Banjaluci podržati kandidata PDP-a za gradonačelnika Draška Stanivukovića Šarović je rekao da će podržati jednog kandidata koji bude imao najveći rejting za pobjedu u tom gradu. Na pitanja u vezi s Mićom Mićićem, gradonačelnikom Bijeljine, kao i kandidatom SDS-a u ovom gradu, Šarović je rekao da kandidat ove stranke mora biti samo SDS-ov.

Komentarišući zahtjev Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, da se poslanici u Narodnoj skupštini RS izjasne o Izjavi srpskog člana Predsjedništva BiH o proglašenju zaključka o utvrđivanju zvanične posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH, 2. i 3. marta, bez konsenzusa usvojenog na 9. redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 19. februara, veoma štetnom po vitalne interese RS Šarović je rekao da je u pitanju velika greška.

“Mislim da ćemo diplomatski mnogo izgubiti, naročito RS. Onaj ko ne želi da bude sa Đukanovićem, ne mora da bude na tom sastanku. Ima mnogo načina da se iskaže protest zbog ono što se dešava u Crnoj Gori. Ovo je najgori način i jedna velika greška”, rekao je Šarović.

Borenović je rekao da će biti u NS RS svaki put po pitanju bilo koje teme, ali da ima osjećaj da se ovo “vrlo važno pravo koristi možda i tamo gdje nema potrebe”.

Izvor: Agencije http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.