Sastali se Putin i Kim Džong Un (VIDEO)

April 25, 2019, 6:44 am

Ruski predsjednik Vladimir Putin i sjevernokorejski lider Kim Džong Un sastali su se na ostrvu Ruski nedaleko od lučkog grada Vladivostoka i na svom prvom samitu obećali su jačanje veza između dvije zemlje.

– Uvjeren sam da će vaša posjeta Rusiji pomoći da bolje shvatimo način na koji možemo riješiti situaciju na Korejskom poluostrvu i šta Rusija može da uradi kako bi podržala pozitivan proces – rekao je Putin na početku sastanka sa Kimom.

Putin je Kimu čestitao reizbor na funkciju predsjedavajućeg Komisije za državna pitanja. Ruski predsjednik je podsjetio da su dvije zemlje prošle godine obilježile 70 godina od ustanovljavanja diplomatskih odnosa.

Sjevernokorejski lider izrazio je nadu da će sastanak sa ruskim predsjednikom biti koristan u razvoju odnosa između dvije zemlje, koje imaju dugo prijateljstvo i istoriju.

Kim je zahvalio Putinu za organizovanje razgovora i spremnosti ruskog predsjednika da odvoji vrijeme za njihov susret uprkos svom gustom rasporedu.

Iz Kremlja je saopšteno prije sastanka da će lideri razgovarati o denuklearizaciji ali se očekuje da će Kim tražiti podršku od Putina nakon njegovih neuspjelih razgovora sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom.

Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *