TV K3

android aplikacija

instaliraj

Sarajevo: Uhapšen Kenan Kršo- osumnjičen za terorizam

Sipa je jutros na području Sarajeva uhapsila Kenan Kršu (1976) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 202 d. stav (2) KZ BiH u vezi sa krivičnim djelom iz člana 201. KZ BiH „Terorizam“

Sarajevo: Uhapšen Kenan Kršo- osumnjičen za terorizam

Ovo lice osumnjičeno je da je učestvovalo u određenim aktivnostima koje se mogu dovesti u vezu sa terorizmom, saopšteno je iz Sipe.

Postupajući po naredbi Suda BiH i Tužilaštva BiH izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi osumnjičeno lice, s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Izvršenim pretresom pronađeno je i privremeno oduzeto vatreno oružje bez odgovarajuće dokumentacije i drugi predmeti.

Kršo je prije dva mjeseca na Baščaršiji izazvao incident kada se pojavio u majici sa obilježima Islamske države nakon čega su ga tada sankcionisali pripadnici MUP-a KS. Inače, prema podacima bezbjednosnih agencija u BiH Kršo se takođe dovodio u vezu da je u više navrata boravio na sirijskom ratištu.

Uhapšeno lice privedeno je u službene prostorije Sipe, gdje će se sprovesti kriminalistička obrada, nakon čega će se, prema uputama postupajućeg tužioca, odlučiti o njegovom daljnjem statusu.

RTRS

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.