Saradnja opština Prnjavor i Centar Sarajevo

Opština Prnjavor i opština Centar Sarajevo danas su potpisali Ugovor o sufinasiranju 4 projekta u Prnjavoru čija ukupna vrjednost iznosi 25 hiljada Maraka.

Saradnja opština Prnjavor i Centar Sarajevo

Ugovore su potpisali načenici opština Darko Tomas i Nedžad Ajnadžić.

Potisivanje Ugovora je rezultat saradnje dvije opštine u cilju rešavanja poboljšanja uslova života povratničke poplulacije u Prnjavoru.

Sredstva koja će doznačiti opština Centar Sarajevo namjenjena su za rekonstukciju puta u naselju Konjuhovci i to 10 hiljada KM i po 5000 KM za rešavanje stambene problematike dvije porodice u istom naselju te rešavnje centralnog grijanja u medžlisu Islamske zajednice.

“Svake godine opština Centar izdvaja velika finasijska sredstva kako bi podržala povratak u svim opštinama na teritoriji BIH, gdje su se desila ratna dešavanja. Mi podržavamo pojedince, projekte NVO i projekte lokalnih zajednica.  Želimo pružiti finasijsku pomoć onim ljudima kojima je ta pomoć potrebna,”   rekla  je Belma Bašović, pomoćnik načelnika opštine Centar Sarajevo.

Vrijednost radova na rekonstrukciji puta u Konjuhovcima dužine 500 m i 5,5 m širine iznosi 80 hiljada KM.

Opština Centar doniraće 10  hiljada KM, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice obezbejediće 50 hiljada KM  a preostalu razliku finansiraće opštine Prnjavor.

Ovakva saradnja već daje rezultate. U narednom periodu ova saradnja će biti produbljena. Posebno smo dogovrili saradnju po zajedničkom pisanju i apliciranju za projkete prekogranične saradnje, uzevši u obzir da opština Centar ima bogato iskustvo na tom polju,” rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

Sredstava za sufinasiranje rešavanja stambenog pitanja dobila je i porodica Mušinović, čija ćerka Elma boluje od teške bolesti i za čije liječenje je u toku humanitarna akcija.

Posebna zahvalnost za kontak i početak saradnje između dvije opštine ide na adresu prnjavorčanke Selme Iriškić.

Ono što je sigurno  je nastavak saradnje dvije opštine na zajedničkim projektima radi privlačenje stranih investitora.

(TV K3)

Komentarišite

Your email address will not be published.