TV K3

android aplikacija

instaliraj

Šapovalov izaziva Đokovića: Nadam se da će promašivati

Šapovalov izaziva Đokovića: Nadam se da će promašivati

Kanadski teniser Denis Šapovalov pričao je o trenucima pred polufinale Mastersa u Parizu i finale sa Novakom Đokovićem.

Šapovalov je ušao u prvo Masters finale u karijeri poslije predaje Rafaela Nadala.

Kanađaninu su analitičari davali pristojne šanse protiv Španca, koji ipak nije mogao da izađe na teren jer je povrijedio trbušne mišiće.

“Spremao sam se za meč u svlačionici kada mi je supervizor rekao da je predao. Nadam se da nije ništa ozbiljno i da će se vratiti za London. Imao je sjajnu sezonu i bilo bi lijepo vidjeti ga tamo. Nije ovo način na koji sam želio da prođem, ali ovo mi je velika prilika. Igrao sam prethodno dvaput sa Rafom, osjećao sam da na betonu mogu da budem agresivan protiv njega i da igram svoju igru”, izjavio je Šapovalov.

Denis se sada sastaje sa Đokovićem u borbi za titulu (nedjelja, 15h), protiv kojeg je izgubio sva tri meča u karijeri.

“Igrao sam nevjerovatno protiv Gaela, sve mi je išlo od ruke, nadam se da mogu protiv Đokovića da igram na tom nivou, ali on je drugačiji igrač i biće drugačiji meč. Neću manje rizikovati, biću agresivan, nemam šta da izgubim, super je biti u finalu, ovo je za mene bonus i trudiću se da uživam. U Šangaju je igrao nevjerovatno, ja nisam bio toliko loš, a ja se nadam da će on malo promašivati i da će biti nervozniji, kao i da ću ja biti na višem nivou”, dodao je Šapovalov.

Iako nije bio najuspješniji protiv Novaka u prethodnim mečevima, momak kojeg trenutno trenira legendarni Miša Južni kaže da je “dosta naučio”.

“Naučio sam mnogo iz prethodnih okršaja u vezi sa time šta voli da radi i kako igra. Nisam imao uspjeha, ali biće finale i malo drugačiji meč. On je broj jedan s razlogom, a ja ne osjećam pritisak. Najkompletniji je igrač na svijetu, sve radi zaista dobro i nema slabosti, nastojaću da mu oduzmem vrijeme i da pokušam da učinim da osjeti pritisak. Taj meč biće san za mene, nagrada za sav trud koji sam uložio”.

(b92 – Foto: Tanjug/AP)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.