TV K3

android aplikacija

instaliraj

Saopštena imena ministara u novoj grčkoj Vladi

Saopštena imena ministara u novoj grčkoj Vladi

Portparol Vlade Grčke Stelios Pecas saopštio je danas imena ministara u novoj Vladi premijera Kirjakosa Micotakisa i istakao da će novi ministri sutra položiti zakletvu.

On je rekao da će novi ministri u podne po lokalnom vremenu položiti zakletvu na novim pozicijama u predsjedničkoj palati u Atini.

Pecas je dodao da će prvi sastanak novog kabineta grčkog premijera biti održan u srijedu, 10. jula, u 11.00 časova po lokalnom vremenu, javila je grčka novinska agencija ANA.

Grčka agencija piše da je za zamjenika premijera imenovan Panagijotis Pikramenos, za ministra finansija Hristos Stajkuras, a za novog ministra za razvoj i investicije Spiridon-Adonis Georgijadis.

Dužnost ministra spoljnih poslova preuzeće Nikos Dendijas, ministra državne odbrane Nikos Panagijotopulos, ministra za obrazovanje i religijska pitanja Niki Kerameus, ministra rada i socijalne zaštite Gijanis Vrucis, ministra zdravlja Vasilis Kikiljas, a dužnost ministra za životnu sredinu i energetiku Kostis Hacidakis.

Pecas je rekao da je za novog ministra kulture i sporta imenovana Lina Mendoni, ministra pravde Kostas Cijaras, za ministra unutrašnjih poslova Panagijotis Teodorikakos, ministra digiralnog upravljanja Kirjakos Pjerakakis, a dužnost ministra za infrastrukturu i saobraćaj obavljaće Kostas Ahilea Karamanlis.

On je istakao da je za ministra pomorstva i ostrvske politike imenovan Gijanis Plakiotakis, za ministra hrane i poljoprivrednog razvoja Makis Voridis, za ministra civilne zaštite Mihalis Hrisohoidis, a za ministra turizma Haris Teoharis.

Prema riječima Pecasa, dužnost državnog ministra preuzeće Jorgos Gerapetritis, dok će stranka Nova demokratija za predsjednika grčkog parlamenta predložiti poslanika Konstantinosa Tasulasa.

 

(agencije)

Komentarišite

Your email address will not be published.