TV K3

android aplikacija

instaliraj

SanDisk predstavio portabilni SSD kapaciteta 8 TB

SanDisk predstavio portabilni SSD kapaciteta 8 TB

SanDisk, kompanija koja posluje u okviru Western Digital-a, predstavila je prototip eksternog SSD-a kapaciteta 8 TB i dovoljno malih dimenzija da može da se nosi u džepu. On koristi SuperSpeed USB 20 Gbps interfejs koji omogućava brz prenos velikog broja fajlova.

Ovaj prototip je, prema riječima zvaničnika iz Western Digital-a, inspirisan željama korisnika da na jednom mjestu čuvaju sav svoj digitalni sadržaj.

Kombinovanjem SanDisk-ove ekspertize u fleš memorijskom biznisu, sa inovativnim dizajnom, uspeli su da naprave eksterni SSD najvećeg kapaciteta. Drajv je nastao kao nadogradnja SanDisk-ove populrane Extreme Portable SSD serije diskova, koji postoje u kapacitetima od 250 GB do 2 TB. Sada je taj kapacitet premašen četiri puta, u kućištu koje je ostalo gotovo istih dimenzija.

Za sada nema naznaka kada će se ovaj SSD pojaviti u prodaji, kao ni kolika će mu biti cijena. Ali, ako znamo da SanDisk Extreme Portable SSD kapaciteta 2 TB košta oko 280 dolara, vrlo je moguće da će cijena novog diska biti iznad ili bar veoma blizu cijene od 1.000 dolara.

(PetaPixel)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.