TV K3

android aplikacija

instaliraj

Sančez za minut na klupi Mančestera zaradio 5.300 funti

Sančez za minut na klupi Mančestera zaradio 5.300 funti

Čileanski fudbaler Aleksis Sančez jedan je od najplaćenijih igrača u svijetu. On se nije naigrao ove sezone, ali je ipak zaradio mnogo novca, najviše od svih koji “griju” klupu.

Dovođenje Sančeza se činilo kao sjajan posao za Mančester Junajted kada su ga Crveni đavoli kupili uzeli od Arsenala i Topnicima poslali Henrika Mhitarjana. Čileanac je dobio bogat ugovor koji je u to vrijeme s obzirom na njegovu formu bio veći od 50 miliona funti.

Ali, Sančezov transfer je bio poprilična katastrofa za obje strane, a čileanski fudbaler je imao problema s povredama i lošom formom zbog čega nije mogao da pokaže sve svoje kvalitete.

Zbog toga će klub sa Old Traforda vjerovatno pokušati da proda napadača tokom ljeta, a s obzirom da ima 30 godina i da sedmično zarađuje oko 500.000 funti, kandidati će se teško pronaći.

Takođe, Sančez je zaradio više od bilo kojeg drugog fudbalera u Premijeršipu ove sezone i to sjedeći na klupi. Čileanac je na račun primio 4.881.014 funti, na klupi je proveo 917 minuta, a svaki minut je zaradio 5.323 funte.

Liverpulov Danijel Staridž je sjedeći na klupi zaradio 4.648.207 funti, ali je i mnogo više vremena proveo na njoj, ukupno 2.353 minuta.

Dvojac iz Mančester Sitija Rijad Mahrez i Nikolas Otamendi su među četvoricom “klupaša” s najvećim zaradama te su inkasirali 4.411.053, odnosno 3.776.832 funte.

(Klix.ba)

Komentarišite

Your email address will not be published.