TV K3

android aplikacija

instaliraj

Šamac: Početak kampanje AMS RS “Osvetlaj obraz, domaćine! (VIDEO)

Šamac: Početak kampanje AMS RS “Osvetlaj obraz, domaćine! (VIDEO)

U organizaciji AMS RS, auto-moto društava i Agencijae za bezbjednost saobraćaja RS, a uz podršku Ministarstva saobraćaja i veza RS, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Ministarstva unutrašnjih poslova RS i lokalnih zajednica provodi se kampanja pod nazivom “Osvjetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom”.

Kampanja je započela danas u MZ Tišina u Šamcu savjetodavnim predavanjem i podijelom žutih rotacionih svjetala, svjetloodbojnih 3M traka za bolje uočavanje traktora i drugih preventivnih materijala.

Realizacijom aktivnosti “Osvjetlaj obraz domaćine, označi traktor žutim rotacionim svjetlom” očekuje se veće poštovanje propisa i povećan oprez vozača traktora i ostalih poljoprivrednih mašina, kako u radu na njivi i u šumi, tako i na javnom putu, veći stepen tehničke ispravnosti, veće korištenje rotacionog svjetla prilikom kretanja na javnom putu, što predstavlja i zakonsku obavezu ove kategorije vozila.

U posljednjih pet godina kada su u pitanju traktori kao učesnici u saobraćaju bilo je devet saobraćajnih nezgoda na području opštine Šamac, od kojih je pet sa materijalnom štetom, dvije sa teškim, jedna sa lakim tjelesnim povredama i jedna sa smrtnim ishodom.

Kampanja “Osvjetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom” sprovodiće se do 31. marta u više gradova i opština Srpske.

(TV K3)

Komentarišite

Your email address will not be published.