TV K3

android aplikacija

instaliraj

Šainović kasno sinoć stigao u Beograd

Nekadašnji potpredsjednik Vlade Srbije Nikola Šainović stigao je kasno sinoć u Srbiju, letom iz Stokholma, nakon odslužene dvije trećine kazne po presudi Haškog tribunala.

Šainović kasno sinoć stigao u Beograd

“Svi mi djelujete nestvarno, sve mi djeluje nestvarno. Srećan sam što sam ovde, naravno. Prvo moram da zahvalim svima koji su mi pomogli da izdržim ovu kaznu, a to su, prije svega, moja porodica, supruga i dvojica sinova. Hvala i advokatu Tomi Fili i svima koji su mi pružali pravnu pomoć, a posebno mojim drugovima koji su imali hrabrosti da dođu i da svjedoče. Hvala i svim haškim sapatnicima za podršku”, rekao je Šainović novinarima koji su ga čekali na aerodromu.

Osim novinara, advokata File, prijatelja i članova porodice, Šainovića su na aerodromu dočekale i partijske kolege Slavica Đukić Dejanović, Milutin Mrkonjić i Žarko Obradović.

Fila je rekao da je srećan što se Šainović vratio. “Odveo sam ga u Hag živog i zdravog i bez lisica, i srećan sam što se takav i vratio. Njegovo zdravstveno stanje je dobro, psihički je dobro. On je stabilan i miran čovek”, rekao je Fila, prenosi “Blic”.

Šainović se predao Tribunalu 2. aprila 2002. godine. Pravosnažno je osuđen na 18 godina zatvora, dok je prvostepenom presudom bio osuđen na 22 godine.

Haški tribunal osudio je Šainovića za zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja na Kosovu od 1. januara do 20. juna 1999. godine.

Komentarišite

Your email address will not be published.