Sahrana Ivana Bekjareva u subotu u Aleji zaslužnih građana

November 19, 2020, 2:44 pm
Glumac Ivan Bekjarev, koji je preminuo u ponedjeljak u 75. godini od posljedica koronavirusa, biće sahranjen u subotu, u 15 časova, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Uz odobrenje porodice, Skupština grada Beograda prihvatila je zahtjev Udruženja umjetnika da se glumac sahrani u zasebnu aleju jer iza njega stoje velika glumačka djela.

Zbog epidemiološke situacije, komemoracija glumcu biće održana kada se steknu uslovi, jer za sada nisu dozvoljeni veliki skupovi u zatvorenom prostoru.

Podsjetimo, Ivan Bekjarev rođen je u Beogradu 6. aprila 1946. godine gdje je završio Šestu beogradsku gimnaziju, a zatim i Fakultet dramskih umjetnosti.

Snimio je više od 50 filmova. Prvu veliku ulogu ostvario je 1967. godine u filmu “Bokseri idu u raj”. Odigrao je veliki broj uloga u TV dramama i popularnim serijama kao što su “Banjica”, “Otpisani”, “Bolji život”, “Srećni ljudi” i mnoge druge.

Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Posljednju ulogu ostvario je u filmu “Bilo jednom u Srbiji”, reditelja Petra Ristovskog.

Izvor: Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *