TV K3

android aplikacija

instaliraj

Sada i lutke za “zabavu” postaju pametne?

Sada i lutke za “zabavu” postaju pametne?

I dok kineske vlasti tu zemlju pokušavaju da pretvore u lidera kada je u pitanju vještačka inteligencija, nove tehnologije polako su počeli da prihvataju i proizvođači lutaka za seks.

Industrija seksualnih pomagala “teška” je miljarde dolara, a neke od najjačih svjetskih kompanija koje su ih proizvele osnovane su u Kini. Među njima je i WMDOLL, kompanija koja proizvodi “napredne” lutke za seks, piše Independent.

Oni od 2016. godine u njih integrišu i elemente vještačke inteligencije, pa lutke mogu da pomjeraju oči, ruke i torzo.

Kupci ovih lutaka mogu čak i da biraju kako će one i da izgledaju, te da biraju koliko će biti visoke, kakvu će imati frizuru, pa i boju očiju.

Elementi vještačke inteligencije u njima su ipak veoma osnovni, ali lutke mogu da odgovaraju na određena pitanja. Naravno jednostavna.

Međutim, iako proizvođači žele da njihove lutke budu “naprednije”, stručnjaci koji se bave vještačkom inteligencijom nisu zainteresovani za tako nešto.

WMDOLL godišnje proda oko 20.000 lutaka za seks, a od toga je tek njih 20.000 bilo “pojačano” elementima vještačke inteligencije. Takve lutke, naime, mnogo su skuplje i koštaju između 1.500 i 7.400 američkih dolara.

Kad cijene tih lutaka padnu, navodi Independent, interesovanje za njih vjerovatno će biti znatno veće.

(N. N)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.