TV K3

android aplikacija

instaliraj

SAD pripremaju bombardovanje Irana, rečeno nam je u UN

SAD pripremaju bombardovanje Irana, rečeno nam je u UN

Američka administracija razmatra ideju bombardovanja iranskih objekata koji su povezani sa nuklearnim programom te zemlje, piše “Jerusalim post”, pozivajući se na diplomatske izvore u UN.

“Radi se o forsiranom bombardovanju koje će imati jedan, konkretan cilj”, navodi izraelski list riječi izvora.

U diskusiji o tom pitanju učestvuju visoki vojni zvaničnici, predstavnici Pentagona i savjetnici predsjednika SAD Donalda Tampa, navodi list.

Ta odluka je bila tema razgovora u Bijeloj kući i prije nedavne izjave Irana o povećanju proizvodnje uranijuma, navodi se u saopštenju.

Sam predsjednik Tramp, prema pisanju lista, ne pokazuje entuzijazam za vojno rješenje iranskog problema, ali ipak može da da svoj pristanak na savjet državnog sekretara SAD Majka Pompea.

Ranije je Iran saopštio da će u narednih 10 dana probiti ograničenje zaliha uranijuma koje su određene nuklearnim sporazumom Teherana sa svjetskim silama. Iran je upozorio da ima potrebu za obogaćenim uranijum do 20 odsto, što je samo korak od nivoa dovoljnog za izradu nuklearnog oružja. Teheran je već učetvorostručio proizvodnju nisko obogaćenog uranijuma i objavio da će povećati nivoe obogaćivanja uranijuma “na osnovu potreba zemlje”.

Nezavisne  novine

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.