TV K3

android aplikacija

instaliraj

Sabor trubača ispunio očekivanja

Ovogodišnji 56. Dragačevski sabor trubača u Guči ispunio je očekivanje organizatora i gostiju, kojih je ove godine bilo za oko 30 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, danas je saopštio Saborski odbor.

Sabor trubača ispunio očekivanja

Organizator ove manifestacije naveo je da je ostvario sva tri postavljena cilja: realizaciju svih planiranih programskih sadržaja, povećanje posjete za 30 odsto i pristojne finasijske efekte za završetak Doma trubača u Guči.

U tri trubačka dana od 10. do 14. avgusta kada se u Guči mogla čuti samo truba, održani su koncerti pobjednika prošlogodišnjeg sabora, ponoćni koncert najboljih srpskih trubačkih orkestara sa predtakmičenja u Boljevcu, Kovačici, Kotraži, Surdulici i Zlatiboru, takmičenje majstora trube i finalno takmičenje pionirskih, omladinskih i seniorskih trubačkih orkestara.

Posjećeni su bili i koncerti poznatih ekstradnih umjetnika Bore Čorbe, Cece Ražnatović, Severine Kojić i Miroslava Ilića.

Posjeta je bila veća u odnosu na prošlogodišnju, naročito stranih gostiju. U Guči su bili i Francuzi, Amerikanci, Portugalci, Englezi, Rusi, Poljaci, Italijani, Slovenci, Bugari, Grci, Nijemci… a iz republika bivše Jugoslavije, po tradiciji, najviše ih je bilo iz Republike Srpske.

Ovaj sabor biće upamćen po uvođenju novog programskog sadržaja – takmičenja majstora trube.

Sabor trubača u Guči otvaranjem auto-puta na Koridiru 11 od Beograda do Požege i Aerodroma “Morava” u Lađevcima postaće pravo svjetsko čudo. Tako će naredne tri godine biti naročito posvećene internacionalizaciji ove manifestacije i pripremama za 60-ti jubilarni Sabor.

Naredni 57. Sabor trubača u Guči biće održan od 9. do 13.avgusta naredne godine uz određena poboljšanja, kako u organizaciji tako i u programskim, naročito trubačkim sadržajima, poručuje odbor.

Kako je već ranije rečeno, organizator će pozvati Novaka Đokovića da bude domaćin narednog Sabora, a premijera Aleksandra Vučića da otvori manifestaciju./rtrs

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.