Ruž za usne savršena je alternativa za rumenilo ili sjenu za oči

July 30, 2020, 8:03 am
Mnogi šminkeri ruž za usne preporučuju kao alternativu za brojne proizvode. U različitim nijansama iskoristite karmin umjesto bronzera, rumenila ili sjene za oči.

Rumenilo

Umjesto standardnog nanošenja rumenila nanesite nekoliko tačkica karmina na vaše obraze i dobro razmažite prstima. Vaši obrazi će poprimiti željenu nijansu, te će drugima oko vas djelovati kao da ste nanijeli kremasto rumenilo.

Bronzer

Da, baš kao i u prethodnom slučaju, karmin možete koristiti i kao alternativu za bronzer. Smeđi ruž za usne, bez obzira željeli sjajnu kožu ili oblikovane i naglašene obraze, savršen je izbor.

Tuš za oči

Ako imate dosta tečnih ruževa, možete ih nanositi umjesto tuša za oči. Budite kreativni i poigrajte se sa svojim stilovima.

Sjena za oči

Kada je u pitanju sjena za oči, nanošenje ruža za usne na očne kapke odlična je ideja jer su karmini dugotrajni, a nekvalitetne sjene za oči, općepoznato je, dosta brzo spadnu. Također, i sjena za oči može biti zamjena za karmin. U slučaju da je vaš omiljeni ruž za usne pri kraju, komadiće sjene za oči pomješajte s balzamom za usne i nanesite umjesto karmina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *