Ruskinja ubijena na Krku, zadavio je suprug?

July 28, 2021, 8:01 am

Policijska uprava primorsko-goranska potvrdila je danas da se u gradu Krku dogodilo ubistvo strane državljanke, a više informacija biće poznato po okončanju uviđaja koji i dalje traje.

Nesretna sredovječna žena, a Novi list saznaje da se radi u ruskoj državljanki nastanjenoj u Njemačkoj, pronađena je zadavljena u stanu, a za zločin se sumnjiči njen suprug. Ono što je, prema svemu sudeći, upalilo alarm kod komšija koji je pronašao tijelo bile su potpuno spuštene roletne stana u kojem je pronađeno beživotno tijelo navodno zadavljene nesretnice. Nesretnu ženu niko nije vidio nekoliko dana, ali i informacija da je tokom vikenda tamo bilo vike.

Komšije prepričavaju kako se u noći sa subote na nedjelju čula glasna svađa i lom koji je naprasno prekinut sat iza ponoći.

Narednog dana suprug je viđen kako oko svog bijelog Volva njemačkih registracija, parkiranog na cesti uz prostrano dvorište luksuzne zgrade s bazenom, rastrojeno hoda te sa sebe skida i na tlo odbacuje odjeću.

“Čovjek, inače krupnije građe, djelovao je rastrojeno, vrtio se oko automobila i na tlo bacao čarape”, rekao je jedan od komšija koji je svjedočio tom događanju.

“Bilo mi je čudno, ovaj je besciljno hodao dvorištem gol do pojasa, ali se nisam htio miješati, tim više što tog čovjeka nisam znao od ranije, a i pretpostavio sam da nekakva svađa ondje dalje traje”, kaže komšija koji je i sam juče bio šokiran saznanjem da se desio zločin.

U svakom slučaju, navodno je vlasnik ostatka kuće, inače građevinski preduzetnik porijeklom iz Slavonije, došao u susjedni stan te se, nakon što je valjda i sam shvatio da se u stanu nešto čudno događa, odvažio ući u susjedni, gdje je pronašao mrtvu ženu.

(N.N – Foto: Ilustracija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *