TV K3

android aplikacija

instaliraj

Ruski odgovor – stop saradnji u nuklearnoj, raketnoj i avio sferi…

Ruski odgovor – stop saradnji u nuklearnoj, raketnoj i avio sferi…

Rusija sprema direktan odgovor na američke i zapadne sankcije – kontramjere će se odraziti na saradnju u nuklearnoj sferi, avio-industriji i po pitanju raketnih motora, a Amerikanci više neće moći da privatizuju ruske kompanije.

Kontrasankcije će pogoditi Francusku, Veliku Britaniju i ostale zemlje koje imaju “određeni stav” prema Siriji, najavljuje zamjenik šefa Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Čepa.

“Riječ je o stopiranju međunarodne saradnje Rusije sa SAD i organizacijama koje se nalaze pod američkom jurisdikcijom u nuklearnoj, avio i industriji proizvodnje raketnih motora”, precizira on.

Ruski poslanik Ivan Meljnikov kaže da će zakon zabraniti američkim kompanijama i privrednicima da učestvuju u privatizacijama ruskih kompanija.

“Biće predviđeni mehanizmi kako da se američki proizvodi na ruskom tržištu zamijene domaćim”, rekao je Meljnikov i dodao da će novi zakon poslužiti kao osnova za dalji razvoj ruske ekonomije.

Prethodno je saopšteno da su poslanici Državne dume, predvođeni predsjednikom donjeg doma ruskog parlamenta Vjačeslavom Volodinom, predložili zakon koji bi predstavljao odgovor na antirusku politiku SAD.

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je ranije da su proširene sankcije Rusiji, kao i da su ograničenja uvedena protiv 14 kompanija i 24 činovnika i biznismena, podsjeća “Sputnjik”.

 

 

Komentarišite

Your email address will not be published.