TV K3

android aplikacija

instaliraj

Rusi otkrili naftni plan za 2016.

Rusija neće povećati nivo proizvodnje nafte u 2016. godini u odnosu na prošlu godinu, izjavio je ruski ministar za energetiku Aleksandar Novak.

Rusi otkrili naftni plan za 2016.

“Ne planiramo da povećamo proizvodnju u 2016, što znači da će prognozirana proizvodnja za ovu godinu biti jednaka nivou iz 2015”, izjavio je Novak, a prenosi ruska agencija Tas.

On je, takođe, kazao da inicijativu o zamrzavanju proizvodnje nafte na nivou iz januara smatra razumnom.

“Nepostizanje dogovora o stabilizaciji nivoa proizvodnje bi moglo da produži period niskih cijena do 2016/2017. godine i nadalje”, izjavio je Novak.

On je dodao i da bi ugovori o stablizaciji proizvodnje nafte trebalo da budu formalizovani sredinom marta na sastanku članica i nečlanica Organizacije zemalja izvoznica nafte.

“Koliko mi razumijemo, članice OPEK-a planiraju da održe ministarski sastanak sa nečlanicama sredinom marta, i te odluke bi mogle da budu formalizovane tamo u okviru nekih zajedničkih dokumenata”, izjavio je Novak.

O učešću Irana u pregovorima o stabilizaciji proizvodnje se, prema riječima Novaka, još uvijek pregovara.

“Smatram da će biti različitih opcija za Iran. Čujemo da nisu spremni da zaista smanje proizvodnju ili da je zamrznu, s obzirom na njihov aktuelno nizak nivo proizvodnje u odnosu na druge proizvođače”, zaključio je Novak.

 

(agencije)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.