TV K3

android aplikacija

instaliraj

Ruiz Kalavera u ponedjeljak stiže u dvodnevnu posjetu BiH

Ruiz Kalavera u ponedjeljak stiže u dvodnevnu posjetu BiH

Direktor za Zapadni Balkan pri Generalnoj direkciji Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Ženeviv Ruiz Kalavera započeće u ponedjeljak, 2. jula, dvodnevnu posjetu BiH.

Iz Delegacije EU u BiH navode da će Ruiz Kalavera prvog dana posjete održati sastanak na ministarskom nivou u okviru Strukturalnog dijaloga o pravosuđu.

Direktor za Zapadni Balkan pri Generalnoj direkciji Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju će se prvog dana posjete sastati i sa predstavnicima vlasti, te prisustvovati završnoj konferenciji projekta “Konsolidacija i dalji razvoj pravosudnog infomaciono-komunikacionog sistema” koji je finansirala EU.

Projekt “Konsolidacija i dalji razvoj pravosudnog infomaciono-komunikacionog sistema”, koji je provodio Visoki sudski i tužilački savjet BiH imao je za cilj da doprinese efikasnijem radu pravosuđa i boljim uslugama za građane BiH.

U okviru projekta je unaprijeđen način izdavanja uvjerenja o /ne/vođenju krivičnog postupka u sudovima, razvijen kalkulator predvidivih troškova sudskog postupka, te mobilna aplikacija “E-sud” koja omogućava pristup sudskim predmetima putem mobilnog telefona.

Protokolom posjete BiH je predviđeno da se direktor za Zapadni Balkan pri Generalnoj direkciji Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju obrati novinarima na konferenciji nakon Strukturalnog dijaloga o pravosuđu u zgradi EU Delegacije.

Konferencija za novinare predviđena je u 13.00 časova.

 

Komentarišite

Your email address will not be published.