Roditelji kao malog hteli da ga prodaju za 26 dolara, a danas tog glumca voli CEO SVET

Rođen je 1954. u Hongkongu. Kao beba je imao 5 i po kilograma pa ga je majka već tada nazvala topovsko đule. Kada je imao sedam godina njegovi roditelji se sele za Australiju u potrazi za poslom. Njega ostavljaju na milost i nemilost života u rodnoj zemlji.

Roditelji kao malog hteli da ga prodaju za 26 dolara, a danas tog glumca voli CEO SVET

Tako počinje životna priča glumca Džekija Čena. Roditelji su hteli da ga prodaju jednoj babici za 26 dolara što danas iznosi blizu 3000 dinara. Profesor mu je jednom prilikom u školi trskom slomio nos, ali upravo u toj školi je stekao osnovna znanja o akrobatici, borbenim veštinama i glumačkim tehnikama.

 Čim je završio školu, dobio je ponudu da zaigra u sedam filmova. Ginisov je rekorder po broju ponovljenih snimanja jedne scene u filmu- to je uradio čak 1600 puta. Jedan je od retkih koji je u filmovima bio i scenarista, glavna uloga, producent, direktor fotografije, glavni koordinator pa čak i čovek koji nabavlja i dostavlja hranu.
Posle snimanja jedne scene završio je sa plastičnim umetkom u svojoj lobanji, a to potkrepljuje i njegov životni moto “Bez straha, bez kaskadera, bez jednakosti”. Sve je to danas 63-ogodšinji glumac Džeki Čen čije uloge i njega samog svet danas voli.
Blic.rs

Komentarišite

Your email address will not be published.