Ripleyeva igra, 09.11. – 22:40

Ripleyeva igra, 09.11. – 22:40

Odlična ekranizacija romana o prevarantu Tomu Ripleyu iz serije djela slavne Patricije Highsmith jamči filmski užitak kakav mogu osigurati samo prvoklasni trileri, kao i sjajnu glumačku međuigru Raya Winstonea i Johna Malkovicha…

Tom Ripley (John Malkovich), uglađeni bogataš, ali istovremeno i hladnokrvni ubojica, živi u vili u Venetu sa svojim prijateljem Terryjem (Uwe Mansshardt). Bivši suradnik iz berlinskog podzemlja zatraži Ripleyevu pomoć pri uklanjanju suparnika.

Ripley prihvaća izazov i osmišljava plan: natjerati mirnog mještanina, umjetnika da mu pomogne pri ubojstvu. Jonathan Trevanny (Dougray Scott) ima tek još nekoliko mjeseci života, suprugu i sinčića kojima nema što ostaviti, a Ripley ga nimalo ne oklijeva uvući u smrtonosnu igru…

Radnja “Ripleyeve igre” odvija se skoro 20 godina nakon događaja obrađenih u sjajnom filmu “Talentirani gospodin Ripley”, koji je velikim tržišnim uspjehom podigao slavu odličnim romanima Patricije Highsmith na višu razinu.

Svemoćnog varalicu bez savjesti ovaj je put utjelovio uvijek fantastični John Malkovich, kojemu na najbolji mogući način parira velikan modernoga britanskog filma, Ray Winstone.

S obzirom da se radnja ovoga napetog trilera odvija u Italiji, ne čudi izbor Liliane Cavani kao redateljice koja se još jednom pokazala jednako vještom u preciznom razlaganju događaja, kao i efektnom bilježenju prirodnih ljepota.

Četvrtak, 9.11.2017. u 22:40h

  • Godina proizvodnje: 2002.
  • Uloge: John Malkovich, Dougray Scott, Lena Headey
  • Režiser: Liliana Cavani
  • Žanr: Triler
  • Dužina trajanja: 110 minuta

Komentarišite

Your email address will not be published.