TV K3

android aplikacija

instaliraj

Riješite se zubobolje za pet minuta

Zubobolja ima nezgodnu naviku da nas nenadano i najjače pogodi u nemoguće vrijeme, obično usred noći ili kada smo kilometrima udaljeni od najbližeg zubara.

Riješite se zubobolje za pet minuta

Ali za mrsku boljku postoji odličan kućni lijek koji djeluje kao antiseptik i anestetik.

Na tri načina možete da se riješite zubobolje uz pomoć karanfilića

Prah karanfilića

Prvo isperite usta toplom slanom vodom. Uzmite prstohvat karanfilića i stavite na desni kod zuba koji vas boli i između obraza. Pričekajte malo i kućni lijek za zubobolju trebalo bi da pokaže svoju moć.

Cijeli klaranfilić

Isperite usta toplom slanom vodom. Uzmite dva ili tri karanfilića i stavite ih u usta blizu područja koje vas boli i sačekajte da malo omekšaju. Nakon što omekšaju lagano ih (koliko vam zubobolja dozvoljava) žvaćite kako biste pustili još njegovih ljekovitih ulja.

Ulje karanfilića

Ovo je možda i najefikasniji način za korišćenje karanfilića protiv zubobolje. Potrebno vam je: ulje karanfilića, štapići za uši ili loptice od pamuka, pola kašike maslinovog ulja.

Način upotrebe: Usta dobro isperite toplom slanom vodom. Na taj način pripremate desni koje, tako očišćene, bolje upijaju ulje. Pomiješajte nekoliko kapi ulja karanfilića sa pola kašike maslinovog ulja. Kuglicu vate umočite u tako pripremljeno ulje i stavite je na bolno mjesto lagano pritiskajući. Kako biste lakše pristupili bolnom mjestu možete da koristite i štapić za uši. Umočite ga u ulje i stavite ga direktno na desni.

 

Novi.ba

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.