TV K3

android aplikacija

instaliraj

Rijaset BiH: Vučić da ponese “venac priznanja genocida”

Nakon izjave duhovnog poglavara muslimana Bošnjaka Huseina Kavazovića da "mala kolicina stida", koju je Aleksandar Vučić doživeo u Potočarima, nije ništa u poređenju sa količinom boli majki žrtava, Rijaset Islamske zajednice BiH pozvao je premijera da ponovo dođe sa "vencem priznanja genocida".

Rijaset BiH: Vučić da ponese “venac priznanja genocida”

Uz osude “fizičkog i verbalnog nasrtaja” na premijera Srbije u Memorijalnom centru, Rijaset u svom saopštenju ističe da je žalosno to što su učinili pojedinci, koji su pogazili nepovredivost prostora i vremena, kao i interese žrtava zločina u BiH”.

”Štaviše, kao da su hteli poniziti šehide (junake), dati alibi onima iz 1995, koji su izveli, i onima iz 2015. godine koji negiraju genocid”, navode iz Rijaseta.

Rijaset podseća da je područje Srebrenice proglašeno mestom “šehitluka”, te da oni koji dolaze da odaju počast žrtvama moraju uživati punu sigurnost i dostojanstven tretman.

U saopštenju se, navodi da, iako je Vučić u Srebrenicu došao bez “venca priznanja genocida”, otišao je sa “vencem pomirenja” iz ruku majki Srebrenice koje su ga okitile” cvetom Srebrenice.Rijaset Islamske zajednice smatra da, bez obzira na incident, Vučić i drugi predstavnici Srbije trebaju ponovo doći u Memorijalni centar u Potočarima u kojem će im biti iskazano dužno poštovanje, ali ne praznih ruku, već sa ‘vencem priznanja genocida'”, navodi se u saopštenju.

Prethodno je Kavazović rekao da se napad na Vučića u Potočarima nije smeo dogoditi, ali da ta, kako je rekao, mala kolicina stida koju je srpski premijer doživeo nije ništa u poređenju sa “kolicinom boli koju godinama nose majke Srebrenice”.

Mislim da će on (Vučić) ovo razumeti i da će nastaviti u duhu onoga što je kazao, a to je da se između Bošnjaka i Srba treba dogoditi pomirenje. Ako to bude razumeo u svemu ovome, biće dobro, a ako ne, mi ćemo nastaviti svojim putem, dostojanstveno”, rekao je Kavazović.

U trenutku brutalnog napada na premijera Vučića nakon izlaska iz Memorijalnog centra u Potočarima, Kavazović se prisutnima obratio rečima:

Nemojmo dozvoliti onima koji su bol prouzrokovali da danas budu ovde iznad našeg dostojanstva. Ostanimo dostojanstveni kao muslimamni to je naša obaveza prema našoj veri”.

Blic.rs

Komentarišite

Your email address will not be published.