Rekreativo u prestonici Katalonije: Fantastičan šou Nejmara i Barselone (Video)

October 19, 2015, 8:07 am

Gledati Barselonu uživo pred gotovo punim tribinama Kamp Nou doživljaj je koji se teško zaboravlja.

A ta prilika pružila se dječacima iz banjalučkog Rekreativa koji su otputovali u prestonicu Katalonije na utakmicu protiv slavne Barselone.

Prije same utakmice, koju igraju u utorak, mali Rekreativci imaju nekoliko dana za uživanje, a u subotu su uživo sa tribina Kamp Noua gledali utakmicu španske Primere između Barselone i Rajo Valjekana.

Karte za ovaj spektakl obezbijedio im je ambasador kluba Boris Vrhovac koji ih je sačekao pred stadionom, gdje su se dječacima oteli prvi uzdasi oduševljenja.

Stadion Barselone impresivno djeluje već pri samom pogledu izvana pred utakmicu, a u masi ljudi pred više od stotinu ulaza na tribine pažnju je privlačila grupica dječaka iz Banjaluke u crveno-crnim trenerkama.

Nakon penjanja stepenicama mali Rekreativci su stigli na tribinu, a njihovom oduševljenju nije bilo kraja.

A Barselona se pobrinuli da im priredi spektakl. Katalonci su sa 5:2 savladali Rajo Valjekano, uz fantastičnu partiju i četiri gola Nejmara.

“Ne mogu da vjerujem da sam ovdje. Ovo bih mogao da gledam od jutra do mraka”, više za sebe razmišljao je naglas Boris Bodo.

Ispred njega i drugara zastava Republike Srpske koju su ponijeli na utakmicu, zajedno sa klupskom zastavom Rekreativa.

“Ovo je najbolji dan u mom životu”, dodao je Miljan Bajić, koji je htio da sačuva što više uspomena pa je fotografisao fudbalere, tribine, drugare…

Dječacima iz Banjaluke ovo je do prije mjesec dana bilo nestvarno, a neki od njih dječački iskreno pitali su svoje trenere: “možemo li poslije utakmice zadržati ulaznice”?

Svaki gol Barselone banjalučki mališani proslavljali su kao da su ga oni dali, a ni poslije posljednjeg sudijskog zvižduka niko nije htio da ide sa stadiona.

Članovi Rekreativa ostali su da naprave nekoliko zajedničkih fotografija i dok je trajalo fotkanje krenula je i pjesma dječaka posvećena Rekreativu.

Na kraju nije izostalo ni fotografisanje pored statue Ladislava Kubale, legende katalonskog kluba koji je 1999. godine u anketi navijača proglašen za najboljeg igrača u istoriji kluba.

Poslije kasne večere moralo se na spavanje, a tokom povratka do hotela u autobusu su se prepričavali doživljaji sa Kamp Noua.

Nezaboravan doživljaj za banjalučke mališane, a ono pravo tek slijedi.

U utorak će oni da zaigraju protiv Barselone. Kažu, biće bolji od Raja Valjekana!

 

Mondo

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *