Razmatra se odlaganje dodjela Oskara 2021.

May 21, 2020, 7:46 am

Akademija Filmske umjetnosti i nauke razmatra mogućnost odlaganja ceremonije 93. dodjele Oskara koja je zakazana za 28. februar 2021. godine.

Izvori koji su progovorili pod uslovom zagarantovane anonimnosti rekli su da je sve i dalje u domenu razmišljanja.

“Ceremonija će vjerovatno biti odložena”, rekao je jedan od dobro informisanih izvora za “Varajeti”.

Međutim, ta osoba je upozorila da detalji, uključujući potencijalne nove datume, još nisu u potpunosti razmotreni ili formalno predloženi.

Istovremeno, drugi izvor kaže da je datum na ABC-u trenutno nepromenjen.

Kada su u aprilu najavljene nove privremene promjene pravila za dobijanje Oskara zbog epidemije virusa korona, predsjednik Akademije Dejvid Rubin rekao je da je prerano da se zna kako bi se prenos dodjele Oskara 2021. mogao promijeniti usljed pandemije.

“Nemoguće je da se zna šta će se dešavati. Znamo da želimo da proslavljamo filmska ostvarenja, ali ne znamo u kojoj će to tačno biti formi”, kazao je tom prilikom.

Prema uobičajenim pravilima, film mora da ima sedmodnevnu ekranizaciju u bioskopima u Los Anđelesu da bi se kvalifikovao za dobijanje nagrade Oskar.

Ipak, za ovu godinu, filmovi koji su digitalno objavljeni mogu da se kvalifikuju ukoliko je studio prvobitno planirao bioskopsko prikazivanje.

“Mislim da svi saosjećaju sa režiserima i tu smo da podržimo naše članove i filmsku zajednicu. Ima smisla kada zapravo ne znamo šta će se događati u pogledu raspoloživosti bioskopskog prikazivanja… Moramo da napravimo izuzetke samo za ovu godinu i za to vrijeme kada bioskopi nisu otvoreni, tako da se velika filmska djela ipak mogu vidjeti i proslaviti”, rekao je Rubin.

Nove promjene pravila podrazumijevaju i omogućavanje da se ekranizacije kvalifikovane za Oskara održavaju u Njujorku, Čikagu, Majamiju, Atlanti i drugim dijelovima umjesto, kao što je bio slučaj do sad, samo u Los Anđelesu.

Akademija je odbila da komentariše nove navode i i dalje nije jasno da li će odlaganje Oskara takođe značiti da će Akademija dozvoliti filmovima koji su objavljeni nakon isteka roka da se kvalifikuju za Oskara 2021. godine.

(Tanjug) http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *