TV K3

android aplikacija

instaliraj

Ransdorf: Ispitati ulogu Nasera Orića

Češki poslanik u Evropskom parlamentu Miloslav Ransdorf prije usvajanja rezolucije o Srebrenici krajem prošle sedmice na zasjedanju u Strazburu odstupio je od jednostranog pristupa i javno postavio pitanje odgovornosti Nasera Orića.

Ransdorf: Ispitati ulogu Nasera Orića

“Zatražio sam da se u rezoluciju Evropskog parlamenta o Srebrenici unese deo o Naseru Oriću, s predlogom da se započne istraga o onome što je počinio. Uloga Orića treba da bude detaljno ispitana. Nije, međutim, prihvaćen nijedan od naših predloga. Ni ovaj o Oriću, koji sam lično podneo”, istakao je Ransdorf.

On je ocijenio da ima mnogo dokaza o nasilju koje su sprovodile trupe ovog biznismena iz Tuzle.

“Srbi su od holandskih snaga stacioniranih u Srebrenici tražili zaštitu. Ali niko nije ništa preduzeo, i to je bio osnovni razlog za tragediju u Srebrenici. Istina je, većina žrtava su bili muslimani, ali Orić, koji je sve to isprovocirao, nikada nije osuđen”, rekao je Ransdorf, član Komunističke partije Češke i Moravske.

On je za beogradske “Novosti” rekao da je Orić pušten “zbog toga što su svedoci ili ubijeni, ili su nestali, ili nisu bili u prilici da govore” i zbog nedostatka dokaza je oslobođen.

Na pitanje da li misli da u EU, generalno, postoji jedna istina koja ne smije da se dovodi u pitanje, on je odgovorio da su “Srbi do sada bili demonizovani i da su to slogani koje mediji stalno ponavljaju”.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.