Ranijeri: Sledeće sezone? Borba za 10. mesto

May 3, 2016, 7:59 am

Iskusni italijanski stručnjak predvodio je veliki broj vrhunskih timova tokom prethodnih skoro tri decenije, Juventus, Atletiko Madrid i Inter, između ostalih, ali mu je trofej u nacionalnim šampionatima uvek zamalo izmicao.

“imam 64 godine, borim se već dugo, ali sam uvek ostajao pozitivan i imao pozitivnost na svojoj strani. Oduvek sam verovao da ću na kraju negde uspeti da osvojim titulu. Ja sam onaj isti čovek koji je dobio otkaz u Grčkoj, čisto da podsetim one koji su možda zaboravili taj deo moje karijere”, kaže Ranijeri.

Italijan je prošle godine otpušten sa klupe Grčke, posle poraza u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj od Farskih ostrva, da bi ove napravio jednu od najvećih senzacija u novijoj istoriji sporta.

“Ne kažem da je bilo ko zaboravio, ali bih voleo da istaknem da sam isti čovek koji je sedeo na klupi Grčke. Nisam se promenio. Što se budućnosti tiče, ostajem u Lesteru, ali ovakvu sezonu je nemoguće ponoviti. Sledeće sezone ćemo pokušati da se borimo za deseto mesto, nadam se. Moramo da nastavimo da rastemo i napredujemo”, iskren je Klaudio.

Prvu titulu ‘Lisicama’ u istoriji doneo je Čelsi, pošto je uspeo da nadoknadi dva gola minusa u derbiju Londona protiv Totenhem Hotspura (2:2), koji je na dva kola pre kraja ostao na nedostižnih sedam bodova razlike. Za to vreme Ranijeri je bio u avionu, vraćao se iz Italije – gde je večerao sa svojim devedesetšestogodišnjom majkom.

“Kada vam se dogodi nešto ovako – ne možete u potpunosti da pojmite šta se u stvari odigralo. Totenhem je vodio na poluvremenu, pa sam bio i malio neraspoložen. Ali, onda, kada je Gari Kejhil postigao gol pomislio sam da nešto ipak može da se dogodi. Jesam, slavio sam posle gola Edena Azara”, zaključio je Ranijeri.

B92

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *