Radovanović: U opoziciji ne treba da se dijelimo i otimamo  (FOTO)

May 24, 2023, 7:51 am

Opoziciji je potrebno ozdravljenje i ujedinjenje. Da djelujemo pošteno, iskreno i sa jasnim namjerama. A sigurna sam da ima ljudi koji to mogu iznijeti. Ne smatram da je rješenje da se međusobno dijelimo i otimamo, istakla je Milica Radovanović, član Predsjedništva SDS i novoizabrana predsjednica GO SDS Trebinje.

Radovanović smatra da onaj ko to radi ne misli dobro opoziciji.

„Treba sjesti i razgovarati i svakako staviti opšti interes ispred ličnih interesa. A neke lične sujete i neostvarenost treba da budu u drugom planu“, kaže ona.

Poručuje da loši rezultati aktuelnoj vlasti ne daju za pravo da upravlja Republikom Srpskom.

„SDS je državotvorna stranka i ta vrsta mentaliteta treba da bude temelj na kojem ćemo graditi Republiku Srpsku. Predugo je Srpska na lošem putu i za to najveću odgovornost snosi ova vlast koja traje 18 godina u kontinuitetu. Rezultati joj više ne daju za pravo da upravlja Republikom Srpskom. Zato vjerujem u političku ideju SDS koja voljom stranaca, ali i sopstvenim greškama, nije mogla da se ostvari na pravi način. To je nešto što mora da se mijenja i da se kao stranka fokusiramo na običnog čovjeka i njegove svakodnevne probleme za koje ova vlast odavno nema sluha. Takvih problema sada, nažalost, ima i previše“, kazala je Radovanović.

Ističe da su prethodni lokalni izbori pokazatelj da šansa postoji.

„I to u sredinama gdje su svi resursi u rukama režima, gdje su demokratiji davno zatvorena vrata kroz razne ucjene i zabranu slobodnog izražavanja. Smatram da je i pored toga šansa za promjene svakim danom sve veća. Sa kvalitetnim, zajedničkim kandidatom na sljedećim izborima, ja očekujem svakako da ćemo osvojiti lokalnu vlast i pokazati konkretnim djelima i rješenjima da stanje može da bude mnogo bolje nego što je sada. Postoji ogromno nezadovoljstvo građana postojećim stanjem, a ono što se od nas očekuje jeste da ponudimo pozitivnu alternativu tom stanju. To je zadatak koji je pred nama“, poručuje Milica Radovanović.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *