Radončić: Osman Mehmedagić ostaje direktor OBA

January 23, 2020, 7:11 am
Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić istakao je u emisiji Pressing televizije N1 da će Osman Mehmedagić ostati prvi čovjek Obavještajno – bezbjednosne agencije.Radončić je pojasnio povezanost između tog imenovanja i imenovanja direktora Agencije za istrage i zaštitu.

– To će ići zajedno. Pozicija direktora OBA pripada Bošnjaku i to će biti Mehmedagić. Ja ne kandidujem Mehmedagića, to radi predsjedavajući sa dva zamjenika – kazao je Radončić nakon konstatacije voditelja  da je lider OBA imao “probleme” sa fakultetskim diplomama.

Radončić je dodao i da se time treba baviti inspekcija, a ne ministar bezbjednosti.Radončić je rekao i kako je imao kritike na račun rada OBA, ali da se sada ova agencija pokazala kao odgovoran partner na međunarodnom planu u kontekstu povratka opasnih osoba koje su ratovale u Siriji.

Što se tiče “paketa” sa direktorom SIPA Darkom Ćulumom, ministar bezbjednosti je kazao da SIPA od samog početka vodi Srbin i da je njemu kao ministru i legalisti u kontekstu koalicionog dogovora ostalo da ime gospodina Ćuluma proslijedi ka Savjetu ministara.

(Klix)

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *