TV K3

android aplikacija

instaliraj

Radončić: Osman Mehmedagić ostaje direktor OBA

Radončić: Osman Mehmedagić ostaje direktor OBA
Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić istakao je u emisiji Pressing televizije N1 da će Osman Mehmedagić ostati prvi čovjek Obavještajno – bezbjednosne agencije.Radončić je pojasnio povezanost između tog imenovanja i imenovanja direktora Agencije za istrage i zaštitu.

– To će ići zajedno. Pozicija direktora OBA pripada Bošnjaku i to će biti Mehmedagić. Ja ne kandidujem Mehmedagića, to radi predsjedavajući sa dva zamjenika – kazao je Radončić nakon konstatacije voditelja  da je lider OBA imao “probleme” sa fakultetskim diplomama.

Radončić je dodao i da se time treba baviti inspekcija, a ne ministar bezbjednosti.Radončić je rekao i kako je imao kritike na račun rada OBA, ali da se sada ova agencija pokazala kao odgovoran partner na međunarodnom planu u kontekstu povratka opasnih osoba koje su ratovale u Siriji.

Što se tiče “paketa” sa direktorom SIPA Darkom Ćulumom, ministar bezbjednosti je kazao da SIPA od samog početka vodi Srbin i da je njemu kao ministru i legalisti u kontekstu koalicionog dogovora ostalo da ime gospodina Ćuluma proslijedi ka Savjetu ministara.

(Klix)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.