TV K3

android aplikacija

instaliraj

Radnici »Unisa« dobili nova obećanja Uprave

Radnici »Unisa« dobili nova obećanja Uprave

Iako je bilo najavljeno da će proizvodnja u većem kapacitetu u Fabrici cijevi “Unis” iz Dervente početi do polovine jula, to se nije dogodilo, ali iz Uprave ovog posrnulog preduzeća sada uvjeravaju da će do kraja mjeseca dobiti veće količine repromaterijala i radnicima izvršiti još jednu linearnu isplatu dijela zaostalih primanja, te konačno započeti proizvodnju.

Naime, svim radnicima je skoro isplaćeno linearno po 500 maraka, te je za sada nabavljeno oko 100 tona toplovaljane trake za proizvodnju. Plan je da se do kraja mjeseca nabavi između 500 do 700 tona repromaterijala, kako bi mogli ući u veću proizvodnju, dok je do sada izvršena probna proizvodnja s manjom količinom toplovaljane trake i uspješno je završena.

Pored toga, Uprava ovog preduzeća je obećala i da će tokom ove sedmice izvršiti i isplatu dijela dugovanja prema penzionisanim radnicima “Unisa”.

Sve to bio je predmet današnjih razgovora između Uprave ovog preduzeća, radnika i predstavnika Sindikalnog odbora “Unisa” u Derventi.

Radoslava Milanković, predsjednik Sindikalnog odbora, kazala je da im je sve to predloženo na sastanku s Upravom, te da će u narednim danima radnici donijeti konačnu odluku po ovim prijedlozima.

Dakle, ostaje da se vidi da li će radnici ove fabrike koja ne radi već više od godinu i po dana i čiji su računi u blokadi, pristati na novo obećanje Uprave ili će organizovati štrajk upozorenja u narednim danima.

 

(Nezavisne novine)

 

Komentarišite

Your email address will not be published.