TV K3

android aplikacija

instaliraj

Radnici “Kosmosa” najavili protest u parku Mladen Stojanović

Radnici banjalučkog „Kosmosa“ najavili su da će u ponedjeljak protestovati u parku „Mladen Stojanović“ jer još nisu dobili nijednu od 15 plata koje im firma duguje, zbog čega su prije više od mjesec stupili u štrajk.

Radnici “Kosmosa” najavili protest u parku Mladen Stojanović

Na taj potez su se odlučili nakon što na sastanku sa predstavnicima uprave preduzeća i Vlade RS, koji je održan u četvrtak, nije postignut dogovor.

Predsjednik Sindikalne organizacije „Kosmosa“, koja okuplja više do polovine radnika, Željko Nikolić kaže da su zahtjevu za isplatu plate za decembar 2013. godine dodali i zaradu iz januara 2014. i zahtjev za smjenu kompletne uprave preduzeća.

“Iz uprave kažu da u martu treba da potpišu ugovore koji su presudni za firmu, ali mi u to ne vjerujemo. Nismo dobili ni uvjerenje da će plata biti uskoro. Zbog svega toga smo odlučili da počnemo protest u parku”, rekao je Nikolić.

Vršilac dužnosti direktora „Kosmosa“ Dragan Ilić rekao je da postoji problem u vezi sa transferom novca koji ovom preduzeću treba da stigne iz Sudana.

“Vjerujem da ću u nedjelju imati informaciju šta je problem i da ćemo pronaći rješenje”, kazao je Ilić.

U Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva RS su rekli da je komisija koju je ministar imenovao završila analizu stanja u ovom preduzeću i sačinila detaljnu informaciju koja je upućena Vladi RS.

“Očekujemo da će Vlada razmatrati ovu informaciju na prvoj narednoj sjednici”, kazali su u Ministarstvu.

Radnici „Kosmosa“ u štrajku su od 22. decembra 2014. godine.

 

Atv

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.